• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan’dan Mavi Marmara ve Soma şehidlerine dua

Yeniakit Publisher
2014-05-25 10:52:00 -

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mavi Marmara’nın 10. şehidi olan Uğur Süleyman Söylemez’in Ankara’daki evine taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan burada Kur'an okuyup hem Mavi Marmara şehidleri hem de Som a şehitleri için dua etti.

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA - 2010 yılında Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine katil İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda yaralanan ve 4 yıldır komada olan Uğur Süleyman Söylemez, önceki akşam hayatını kaybetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Mavi Marmara’nın 10. şehidi olan Söylemez’in Ankara’daki evine taziye ziyaretinde bulundu. Başbakan Erdoğan, burada Bakara Suresi’nin ilk ayetlerini okudu ve daha sonra dua etti.

İşte Erdoğan’ın yaptığı dua:

“Ya ilahi Ya Rabbi, bu akşam burada toplanmamıza vesile olan Uğur kardeşimize de rahmetinle tecelli et. Taksiratını hasenata tebdil eyle. Ya Rabbi makamını âli eyle, cennetinle cemalinle müşerref eyle, şu meclisten kendisini haberdar eyle.

Ya ilahi Ya Rabbi biliyoruz bu Uğur kardeşimiz de inşallah şehadet makamına ermiştir. O makam ile kendisini taltif eyle. Ya ilahi Ya Rabbi, şurada el açıp Amin diyen bütün kardeşlerimizin geçmişlerine rahmet eyle, onların da taksiratlarını hasenata tebdil eyle. Dedelerimizin, babalarımızın, ninelerimizin, amcalarımızın, halalarımızın, dayılarımızın bilhassa bütün geçmişlerimizin ruhlarına gönderiyoruz Ya Rabbi vasıl eyle. Ya Rabbi bizleri sırat-ı müstakimden ayırma.

Ya Rabbi bütün İslam dünyasında yaşanan gelişmeler karşısında birliğimizi ve beraberliğimizi daim eyle.. Ya ilahi Ya Rabbi, şer güçler karşısında birliğimizi beraberliğimizi daim eyle. Ya Rabbi Azizün züntikam olan sensin Ya Rabbi.  Mazlumların, mağdurların intikamını sen al Ya Rabbi. Ya Rabbi bizleri daha güçlü kıl. Madden ve manen güçlü kıl Ya Rabbi. Ya Rabbi tüm evlad-ı iyalimizi rızana layık şekilde yetiştirmeyi bizlere nasip eyle.

Ülkemizde de rızana layık şekilde hizmetler vermeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi. Ya Rabbi son olarak Soma’daki felakette ebediyete uğurladığımız tüm kardeşlerimize de rahmet eyle. Aynı şekilde bu tür afetlerde ebediyete uğurladıklarımıza rahmet eyle. Ya Rabbi beterinden bizi muhafaza eyle.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23