• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'dan İsrail'e: Devlet gibi davranmazsa örgüt muamelesi görür!

Yeniakit Publisher
2023-10-11 13:28:00 - 2023-10-11 13:33:11
Erdoğan'dan İsrail'e: Devlet gibi davranmazsa örgüt muamelesi görür!

Partisinin Grup toplantısında konuan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in sivilleri hedef almasına tepki gösterdi.

"Sivillere yönelik hiçbir saldırıyı doğru bulmuyoruz, savaşın da bir ahlakı var." diyen Erdoğan, "Çatışmalarda bu ilke açıkça ihlal edildi. Bu bir savaş değil katliamdır. Sivil insanları öldürmek ancak örgüt refleksidir. Devlet gibi davranmazsa örgüt muamelesi görür." ifadelerini kullandı.

"Türkiye olarak üzerimize ne düşüyorsa elimizden geleni yapacağız." mesajı veren Erdoğan şöyle konuştu:

Filistin meselesinin çözümsüzlüğe mahkum edilmesinin müsebbiplerinden biri de verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmeyen uluslararası toplumdur. Birleşmiş Milletler ve diğer kuruluşlar Filistin halkını tek başına bırakmış, ahde vefa göstermemiş, Filistinlilerin hak ve hukukunu koruyamamıştır. Biz bunu yeni söylemiyoruz. Daha önce BM kürsüsünden bu hakikatleri tüm dünyaya açıkça söyledim.

İnsani yardımların kesilmesi gibi Filistin halkını topyekun cezalandırmayı amaçlayan fevri kararlardan herkes uzak durmalıdır.

İsrail ve Filistin arasındaki barış, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletiyle mümkündür.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

misafir

reisim arkandayız ve her zaman hazırız gazzeye seve seve gideriz

şeyh şamil bu

savaşın ahlakı mı kalmış. kendi işgal ettiği topraklardan her şeyiyle sorumlu siyonist yapı alenen çoluk çocuk demeden katlediyor ama dünyanın gıkı çıkmıyor. diyelim hamas terörist ki asla değil, sen bir devlet olarak nasıl hiç bir hukuku gözetmeden büyük bir katliam yapıyorsun ve o toprakları 20 senedir hapiste tutuyorsun? buna kim dur diyecek. Ümmetin halifesi lideri nerede? onlara yapılan en ufak hareket de topyekûn birleşip bize savaş açarlarken bir olanları seyredecek miyiz?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23