• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'dan İsrail kararı! Biraz önce dünyaya ilan etti

Yeniakit Publisher
2023-10-25 12:42:00 - 2023-10-25 13:47:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e önceden planlanan ziyareti askıya aldıklarını ve gitmeyeceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinen Erdoğan, "Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" dedi.

İsrail kararı

Başkan Erdoğan ayrıca, "Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Tabi iyi niyetimiz vardı suiistimal ettiler. İsrail'e gitme projemiz vardı iptal ettik. İyi niyetimizi suiistimal ettiler" ifadelerini kullandı.

Türkiye siyasi olarak garantörlüğe hazır

Erdoğan, saldırıların bir an önce son bulması amacıyla Türkiye'nin garantörlük teklifinin geçerli olduğunu belirterek, "Türkiye sorumluluk almaktan asla kaçınmayacaktır. Garantörlük meselesini gerçekçi çözüm getirmeye yönelik en etkili yöntem olarak görüyoruz. Siyasi ve askeri varlığımızla Filistin tarafının garantörü olmaya hazırız. Filistin İsrail barış konferansını öneriyoruz. Garantörlük teklifimiz başta olmak üzere uygulamaya dönük adımlara her iki tarafın da ihtiyacı var. " dedi.

Canlı kalmış ölülerle dolu dünyada biz hakikati haykırmaya, siyasi hatta gerekirse askeri önlemleri hayata sokmaya devam edeceğiz. Ne yapabiliyorsak yapacağız. İnancımızın gereği olan duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Filistin'e fayda getirmeyecek adımlara tevessül etmeyeceğiz. Gerisinde binlerce yıllık devlet aklı olan Türkiye Cumhuriyeti'yiz biz.

Gazze'de yaşanan katliamın gerisindeki failler İsrail'e sınırsız destek verenlerdir. Onları teşvik edenlere sesleniyorum. Gazze'de siviller öldükçe bölgemize gönderilen uçak, gemi barış getirmeyecektir.

"Sorunun sebebi olanlar elbette çözüm istemez"

İsrail'den istediğimiz barış çağrımıza kulak vermesidir. Bu toprakları kana bulayan zulüm başımıza saran güçlerin çözüm istemediğinin farkındayız. Sorunun sebebi olanlar elbette çözüm istemez. Sorun ne kadar dallanıp budaklanırsa onlar için o kadar iyidir. İstiyorlar ki mesele daha da büyüsün, bu bölgeye barış gelemesin. Savaşın karanlık gölgesi Doğu Akdeniz'in üzerinden hiç eksik olmasın. Biz buna itiraz ediyoruz. Bu sömürü düzenini reddediyoruz. Mescidi Aksa Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin ortak ibadethanesidir.

Aksi takdirde kaynaklarımızla geleceğimizle bedel ödemeye devam ederiz

Sağ duyu ile hareket ederek bize zorla giydirdikleri deli gömleğini parçalamamız gerekiyor. Aksi takdirde kaynaklarımızla geleceğimizle bedel ödemeye devam ederiz.

Derhal ateşkes ilan edilmeli

Tüm taraflar elini tetikten çekip derhal ateşkes ilan edilmeli. Hem İsrail'in saldırıları, hem de İsrail'e yönelik füze atışları kesilmeli. Bu olay hızla sonlandırılmalıdır. Çocukları kafeslere koyuyorsunuz, bu nedir. Hemen bir insani koridor oluşturulmalıdır. Girişine çıkışına yaralılar için izin verilmelidir.

Refah Sınır Kapısı insani yardımlar için sürekli açık tutulmalıdır. 20 tırlık yardım malzemesi denizde damladan öteye hiçbir anlam taşımamaktadır. Ne gerekiyorsa göndermeye devam edeceğiz.

İsrail'in aklı selime dönmesi için Netanyahu hükümetine baskı kurmaya davet ediyorum

Yerleşimci kılıklı asker üniformalı hırsızlara hırsız denmedikçe ve bu şekilde muamele edilmedikçe bölgeye huzur gelmez. Savaşın yayılmaması için tüm aktörler sorumlulukla hareket etmelidir. Akıl ve vicdan sahibi ülkeleri İsrail'in aklı selime dönmesi için Netanyahu hükümetine baskı kurmaya davet ediyorum.

Türkiye olarak İslam ülkeleri ile hareket etmenin en tesirli yöntem olduğuna inanıyoruz

Barışın egemen olduğu dünya istiyorsak haçlı-hilal anlayışı bir kenara konmalı. Aksi halde insanlığa yazık olur. İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan misyonuna yakışır şekilde tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Türkiye olarak İslam ülkeleri ile hareket etmenin en tesirli yöntem olduğuna inanıyoruz.

Filistin İsrail barış konferansını öneriyoruz

Türkiye sorumluluk almaktan asla kaçınmayacaktır. Garantörlük meselesini gerçekçi çözüm getirmeye yönelik en etkili yöntem olarak görüyoruz. Siyasi ve askeri varlığımızla Filistin tarafının garantörü olmaya hazırız. Filistin İsrail barış konferansını öneriyoruz. Garantörlük teklifimiz başta olmak üzere uygulamaya dönük adımlara her iki tarafın da ihtiyacı var.

Bölgede barış tüm dünya tarafından tanınan bağımsız Filistin devletinin kurulmasından geçiyor. Aksi durumda radikalleşmenin nereye varacağını kestirmek mümkün değildir. Bu yangının nereye sıçrayacağı, ne tarafı kül edeceği bilinmez. Her fırsatta dile getirdiğimiz dünya 5'ten büyüktür itirazımız Gazze'deki gelişmelerle bir kez daha teyit edildi.

 BM'nin içine düştüğü acziyet görüntüsünden üzüntü duyuyoruz

Haykırışımızı tekrarlıyorum. BM kendini reforma tabi tutmalıdır. Dünyanın güvenliğini 5 devletin çıkarlarına teslim eden yapının sürdürülebilirliği yoktur. Binlerce masumun katlini konuşmaya bile tahammülü olmayan sistemi sürdürmek mümkün değildir. BM'nin içine düştüğü acziyet görüntüsünden üzüntü duyuyoruz.

Tüm vatandaşlarımızı mitingimize davet ediyoruz

28 Ekim'de İstanbul'daki büyük Filistin mitingine kadar bu ateşin sönmeye başlamasını ümit ediyoruz. En yüksek katılımı sağlamak istiyoruz. Sadece bayrağımızın ve Filistin bayrağının dalgalanacağı, parti bayraklarının olmadığı miting gerçekleştireceğiz. Dünyaya mesajlarımızı vereceğiz. Tüm vatandaşlarımızı mitingimize davet ediyoruz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

SAYIN REİSİM, YALNIZ MİTİNG MEYDANLARINDA TOPLANAN İNSANLARLA SİLAHSIZ DAHİ OLSA, YÜRÜYEREK İSRAİL'E GİDİLMİŞ OLSA, ONLARIN HEPSİNİ (MASUMLARI AYIYARAK) AKDENİZ'E DÖKER, BOĞARIZ VE DÜNYAYI DA BU MİKROPDAN KURTARMIŞ OLURUZ.

Bastoncu zühtü

Onca yıllık bastoncuyum, günde 16 saat dünya kanallarını izliyorum, ben böyle ders görmedim, matematik dehaları yazmamış böyle hareketi, insanlık tarihi görmemiş böyle vuruşu, tam çataldan, haci görse futbolcuyum demeyi bırakır, bu nasıl bir gol, bu nasıl bir asalet, bu nasıl bir ders..offfff....offf..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23