• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'dan akaryakıt zammı ve Gabar petrolü açıklaması

Yeniakit Publisher
2023-07-21 14:03:00 -
Erdoğan'dan akaryakıt zammı ve Gabar petrolü açıklaması

Akaryakıta gelen ÖTV zammı ve Gabar petrolü ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Gabar petrolünün ekonomiye olumlu yansıması 2024’te başlar. Hazinenin kasasına girmeye başladığı andan itibaren süratle vatandaşımıza yansıyacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Suudi Arabistan, Katar ve BAE'yi kapsayan Körfez turu dönüşünde, aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Haber7 Yazarı Hasan Öztürk ile Ülke TV'de yayınlanan "Sıradışı" programının sunucusu Turgay Güler'in de olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akaryakıt fiyatlarına gelen ÖTV zammı ve Gabar petrolüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ek vergilerle ilgili olarak "6 Şubat depremlerinin getirdiği yoğun mali yük, bu anlamda bütçenin ihtiyaçları kapsamında böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk." açıklamasında bulunurken "Gabar petrolünün ekonomiye olumlu yansıması 2024’te başlar" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

"DEPREMİN GETİRDİĞİ YOĞUN MALİ YÜK..."

Akaryakıtta Hazine ve Maliye Bakanlığımız vergi ile alakalı bir düzenleme yaptı. Özellikle ÖTV’nin maktu olmasından dolayı çok uzun zamandır enflasyon güncellemesi yapılmamıştı. Bu nedenle ÖTV’de böyle bir artışa gidildi. Özellikle 6 Şubat depremlerinin getirdiği yoğun mali yük, bu anlamda bütçenin ihtiyaçları kapsamında böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk. Tüm bunlara rağmen akaryakıt fiyatlarında Türkiye, Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biri. Akaryakıtta zaten bir otomatik fiyatlandırma mekanizması var. Dünyadaki fiyatlar çerçevesinde belirleniyor. ÖTV artışıyla yapılan da depremin etkileri, depremle mücadele ile alakalı Türkiye’nin ihtiyaçları kapsamında yapılmış bir vergi düzenlemesidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

1974 den 2023 e ...

aaaa... diktatör pardon demokrat dede kurtaermıycek mi. tabi mersin in nerede olduğunu konya nın çorum un ne olduğunu öğrenirse...adamcağız kıbrıstaki kapalı maraş ı 2023 te öğrendi o da öğrendi ise.ben 1974 te öğrendim 1974 te.ben vatandaşım o türkiye nin cumhurbaşkanlığına göz dikme cür etinde bulunmuş birisi.

koray

tabi ercancım senin klavyeden ukalalık yumurtlaman kadar kolaydı bu işler. bu işin hiç maliyeti emeği masrafı yok.... yağmur suyu senin mudsluğundan akana kadar ne emek ne masraf ne serencam.seninkiler olsa çok anlayışlı olursun di mi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23