• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan’a suikast girişimine 20 yıl

Yeniakit Publisher
2014-09-26 11:25:00 -
Erdoğan’a suikast girişimine 20 yıl

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçtiğimiz Mayıs ayında İstanbul Sultangazi’de suikast girişimde bulunulması ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüpheli Ferhat Yıldız hakkında tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçu kapsamında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 31 Mayıs’ta Sultangazi Belediye Başkanlığı Ek Hizmet Binası’nın açılış töreninde suikast girişiminde bulunulması ile ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda şüpheli Ferhat Yıldız hakkında tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

OLAYDAN ÖNCE ATIŞ TALİMİ YAPMIŞ

Hazırlanan iddianamede Yıldız’ın sosyal medyada Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyeleri hakkında çok sayıda hakaret içerikli mesaj paylaştığı belirtildi. İddianamede, Yıldız’ın; Erdoğan’ın 31 Mayıs 2014 günü Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası’nın açılış törenine katılacağını medyadan takip ettiği ve olaydan kısa bir süre önce silah satın alarak atış denemelerinde bulunduğu kaydedildi.

SİLAHI ÇEKTİ, PATLAMADI

Olay günü silaha mermi sürerek Başbakan Erdoğan’a 3 metre kadar yaklaştığı belirtilen Yıldız’ın, Erdoğan’ın aracının camından halkı selamladığı sırada patlamaya hazır hale getirdiğini düşündüğü silahını doğrultup bir kez tetiği çekmesine rağmen silahın patlamadığı belirtildi. İddianamede silahın ikinci kez doğrulttuğu anda koruma polislerinin kendisini fark ettiği müdahale ederek etkisiz hale getirildiği anlatıldı. Yapılan teknik incelemede el yapımı olduğu belirlenen silahın olay sırasında merminin patlamaya elverişli olmaması sebebiyle ateş almadığı belirlendi.

UYUŞTURUCU BAĞIMLISI

Ferhat Yıldız’ın 2012 yılında çalıştırdığı kuruyemiş dükkânını açabilmek içi bankadan 70 bin lira kredi çektiği fakat bu krediyi ödemekte zorluklar yaşadığı kaydedilen iddianamede şahsın uyuşturucu madde müptelası da olduğu; çevresi ve iş yerine gelen kişilerle siyasi konular üzerine sık sık tartışmalar yaşadığı ifade edildi.

Ferhat Yıldız’ın Recep Tayyip Erdoğan’a siyasi düşünceleri bağdaşmadığı için kızgın olduğu belirtilen iddianamede, “Şüphelinin önceden plan yaparak öldürmeye elverişli silahı mağdurun üç metre yakınına kadar yaklaşıp silahı doğrultup ateş etmesi, ancak merminin patlamaması hususları bir bütün olarak değerlendirildiğinde şüphelinin tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçunu işlediği anlaşılmıştır” denildi. İlerleyen günlerde 20 yıla kadar hapis istemiyle ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak Ferhat Yıldız’ın  Erzurum’dan 1995 yılında kardeşleri ile İstanbul’a göç ettiği; 2007 yılında evlendiği ve iki kız babası olduğu öğrenildi.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23