• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Kürt çocuklar cahil kalsın istiyorlar

Yeniakit Publisher
2014-10-12 14:20:00 - 2014-10-12 14:32:34
Erdoğan: Kürt çocuklar cahil kalsın istiyorlar

Bayburt'ta toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kobani eylemleri hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayburt’ta konuştu. Erdoğan konuşmasında “Hiç endişeniz olamsın Türkiye Cumhuriyeti üç beş sokak serserisine boyun eğecek değildir” dedi.

'ONLAR YAKARLAR BİZ DAHA İYİSİNİ YAPARIZ'

“Onlar yakarlar ama bedelini ağır öderler. Biz daha iyisini yaparız” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani gösterileri hakkında açıklamalar yaptı.

Erdoğan, “Biz kesilen sakal daha gür biter, kesilen kol yerine gelmez diyen bir ecdadın torunlarıyız. Bunu iyi bilsinler. Bu vandallara yaptıkları bu şımarıklığın hesabını sorarız” ifadelerini kullandı.


Eylemlerde okullara, müzelere ve kütüphanelere saldırıldığını belirten Erdoğan, “Şu anda okul, müze, kütüphane, kitap yakarak bunlar da nasıl bir barbar olduklarını tüm dünyaya gösteriyorlar. Bunu çok bilinçli yapıyorlar. Kürtler okumasın, cahil kalsın diye yapıyorlar. Kürt çocukları okula gitmesin, kitapla tanışmasın, kitap okumasın, cahil kalsın diye bunu yapıyorlar. Çünkü Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek, bunların istismarına gelmeyecek. Yazıklar olsun diyorum, bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun diyorum. Bu barbar terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlara da yazıklar olsun diyorum.Bundan önce kim derdi ki Şırnak'a Muş'a Iğdır'a havalimanı yapılacak? Hakkari'ye havalimanı yapıyoruz düşünebiliyor musunuz iş makinası yakıp tehdide devam ediyorlar. Biz hizmet götüreceğiz onlar engellemeye çalışıyor. Bunlar hain ya.

Allah aşkına neymiş Türkiye Kobani'ye yardım etmiyormuş. Ya hu tezkereye hayır diyeceksin, zalim Esad'a destek vereceksin, Halep, Tunus yanarken susacaksın 250 bin kardeşimiz öldürülürken o zalim Esad'ın bombalarıyla susacaksın, polise taş atacaksın. Bunlara bunun hesabını elbet soracağız. Bayburt'un da Bayburtlu kardeşlerimin de aklı selim hareket edeceklerine inanıyorum. Hiç merak etmeyin biz kahraman şehitlerin, kahraman Genç Osman'ın izinden gidiyoruz." dedi

 





x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23