• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: İhanetlerin hesabını soracağız

Yeniakit Publisher
2014-02-16 17:43:43 - 2014-02-16 17:47:25
Erdoğan: İhanetlerin hesabını soracağız

Başakşehir'de Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Emniyetin ve Jandarma'nın MİT'e ait TIR'ı durdurma şeklini eleştirdi. Erdoğan, "Bu ihanetin hepsinin hesabını soracağız. Talimat veren elebaşından da soracağız." dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Emniyetin ve Jandarma'nın MİT'e ait TIR'ı durdurma şeklini eleştirdi. Erdoğan, "Bu ihanetin hepsinin hesabını soracağız. Talimat veren elebaşından da soracağız." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başakşehir Şehir Hasatenesi temel atma töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşlaır;

Biliyorsunuz ben temel atma törenlerine katılmam ama bu projenin farklılığı buna katılmamı gerektirdi. Biz hayali temeller atmıyoruz. Şehir hastaneleri projesi benim hayalimdi. Artık 11 yılı Başbakan olarak dolduruyorum.

Yoksul kardeşim yeri geldi rehin alındı. Hastanede rehin alındı. Hani bunlar halkçıydı. Bu ülkede, ölü rehin alındı. Ölü rehin alır mı yahu! Bu ülke bunu da gördü. Tedavi, ilaç dertti. Şimdi tüm hastaneleri tek çatı altında topladık. Peki bunları niye yapıyoruz? Çünkü biz Tv'lerde anlatılan değil gerçek Kanuni'nin torunlarıyız. "Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" diyen Kanuni'nin torunlarıyız. Biz iktidara geldiğimizde ne dedik? Eğitim ve sağlık. Bu ikisi çok önemli. Bu ikisinde de çok önemli yatırımlar yaptık. Önce insan dedik. İnsan olmadan devlet olur mu yahu! İnsan önceledik, devleti arkaya aldık. Sağlık sistemini yeniledik. Bir röntgen için 6-7 ay sonraya gün verirlerdi. Şimdi böyle bir sıkıntı var mı? Parası olmayanın hastane kapısından döndüğü günler geride kaldı. Kapıya hangi hasta gelirse gelsin hemen alacaklar.

Bir genç sporcumuz Mısır'da rahmetli oldu müsabakada. Şimdi jet ambulansımız O'nu almaya gidiyor.

50'li yıllarda merhum Menderes'in de halkın sağlık hizmetini alabilmesi için Şehir Hastanesi kurmak istediğini öğrendim. Merhum Menderes'in hayallerini kabul edemeyenler bizim hayallerimizi de engellemek istiyorlar. O gün merhum Menderes'e ne medya ile, sermaye ile yaptılarsa bugün aynısını bize yapmak istiyorlar. Halkına değer verdiği için o malum çevreler Menderes'i sevmediler. Milli iradeye sahip çıktığı için yaşatmadılar.

Türkiye 3. Türksat'ına kavuştu. Türksat 4 A Kazakistan'dan uzaya fırlatıldı. Şimdi artık uydularımızla Afrika'yı da kapsama aldık. Yeni bir uydumuz daha yapılıyor, Nisan ayında o da fırlatılacak. Artık kendi uydularımızı Ankara Kazan'da üreteceğiz. Bu millete, bu gençliğe bu yakışır. Bizim gençliğimizin kılığıyla kıyafetiyle işimiz yok. Kızlarımızı başörtüsünden dolayı okula sokmadılar. Yahu ne oldu? Siz uzaya uydu gönderdiniz de benim kızımın başörtüsü uydunuzu mu engelledi?

Sevgili kardeşlerim, hükümet ne yapıyor, muhalefet ne yapıyor? Bunu bir karşılaştırmanızı istiyorum. 79 senede 6100 km yol yapılmış. Biz sadece 11 senede 17 000 km bölünmüş yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede enflasyon tek haneye düşer mi?

Bakın 3. köprü yapılıyor, rahatsızlar. Şimdi Marmaray'ın yanına bir yenisini daha yapacağız, rahatsızlar. Bizim gündemimizde bunlar var, onların gündeminde de Türkiye'nin itibarını, gücünü zedelemek var.

Bu ihanetin hepsinin hesabını soracağız. Talimat veren elebaşından da soracağız. Biz bunlarla mücadele ederek geldik bugünlere. Biz bu manşetlerle çarpışarak büyüdük. Ne dediler, muhtar bile olamaz! Ne oldu? Bu millet bırakın muhtarlığı, bu kardeşinizi Başbakanlık koltuğuna oturttu. Açık söylüyorum, Bundan sonra da geri adım atmayız, boyun eğmeyeceğiz. Gezi olaylarından başörtülülere yapılan saldırıları görmüyorlar. Adi tıp raporuna itibar etmiyorlar. Ey medya şunu da iyi bil! Son manşeti siz atmayacaksınız, son manşeti benim milletim atacak milletim ! Bu darbe girişimlerinin hesabı sadece paralel yapıdan değil, o yapının kukla gibi oynattığı sermayeden de sorulur. Bu paralel yapı elindeki kayıtlarla herkesi yanına çekmeye çalışıyor. Buradan çağrı yapıyorum: Buna boyun eğmeyin ! Peygamber Efendimize yapılan hakaret ortada. Her yolu meşru gören bu anlayışla lütfen aranıza mesafe koyun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23