• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan bastırdı, AB harekete geçti! İşte ödenen toplam para miktarı

Yeniakit Publisher
2019-12-10 16:40:00 -
Erdoğan bastırdı, AB harekete geçti! İşte ödenen toplam para miktarı

Avrupa Birliği, Türkiye’deki mülteciler için 6 milyar avroluk yardım bütçesini, AB-Türkiye arasındaki anlaşmanın uygulanması taahhüdüne paralel olarak tamamen harekete geçirdi. 6 milyar avro tutarındaki toplam "göçmenlere yardım" bütçesinden 4,3 milyar avro için sözleşme yapıldı, ödenen miktar ise 2,7 milyar avro oldu.

 Orhan Aysezen  yeniakit.com.tr 

AB'den yapılan yazılı açıklamaya göre Komşuluk İlişkileri ve ve Genişlemeden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi, "Türkiye'deki 6 milyar avroluk Mülteci Yardımının tam olarak serbest bırakılması, Avrupa Birliği'nin verdiği sözleri yerine getirmedeki taahhüdünü ispat etti. Mültecilere ve Türkiye'deki topluluklara ev sahipliği yapmada; yaşam kalitesi, göçmen çocuklarının geleceği ve genel olarak entegrasyonları için kilit öneme sahip çeşitli alanlarda desteği sürdüreceğiz" dedi.

AB'nin Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Janez Lenarcic ise, “Türkiye'de mültecileri desteklemek AB için bir öncelik. AB'nin desteği sayesinde, 1,7 milyondan fazla savunmasız mülteci, kira ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını, yarım milyondan fazla göçmen çocuk da okula gitmektedir. AB, mültecilere ve Türkiye'ye verdiği sözü vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bu açıklama, 9 Aralık'ta Brüksel'de gerçekleşen AB Mülteciler için Türkiye Tesisinin 13. Yönlendirme Komitesi toplantısının ardından geldi. AB Komisyonu yönetimindeki Komite, AB Üye Devletleri, Avrupa Parlamentosu ve Türkiye temsilcilerini bir araya getirdi. Komite, 6 milyar Euro'luk operasyonel bütçenin tamamen harekete geçirildiğini onayladı ve mevcut uygulamalara statü kazandırdı.

Ne kadar ödendi, ödenecek?

Toplam harcamaların 2019'un sonunda 3 milyar Euro'ya ulaşması ve 2020'nin sonuna kadar öngörülen 4 milyar Euro'ya yükselmesi gerektiği belirtildi. Bu destek sayesinde Türkiye'de eğitime erişimi olan 500 bin mülteci çocuğu da dahil olmak üzere 1,7 milyondan fazla mülteciden faydalanan 95 proje halen devam ediyor. Önümüzdeki aylarda 25 ek sözleşme daha imzalanması bekleniyor. Yardım projeleri en geç 2021'de, ikincisi 2025'te bitecek olan ilk nesil projelerle hayata geçirilmeye devam edecek.

AB göçmenlere yardım fonu ne?

Yardım, Mart 2016'daki AB-Türkiye Bildirisinin içinde yer aldı ve mültecilere ve onları konuk eden ev sahibi ülke olan Türkiye'ye temel ihtiyaçlar, eğitim, sağlık, sosyo-ekonomik destek, koruma ve belediye altyapısı alanlarında fon tahsisini öngördü.

Yardım genel anlamda Türkiye'deki mültecilerin koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sitki Siyrilmiş Pensilvanya'dan CIA elemanlarının yanından bildiriyor

Sarayin 6 aylik harcamasi.

Ensar

Bastırdı öylemi. Demekki muhacirler ABye karşı işe yarıyor. Gün gelir sana basallar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23