• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan 21 Ocak’ta Brüksel yolcusu

Yeniakit Publisher
2014-01-17 11:43:43 - 2014-01-17 11:46:55
Erdoğan 21 Ocak’ta Brüksel yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere 21 Ocak’ta Brüksel’e gidecek.

ANKARA - Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman van Rompuy’un davetine icabetle Brüksel’e resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Ziyareti kapsamında AB Konseyi Başkanı Van Rompuy’un yanı sıra, Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve diğer üst düzey yetkililerle de görüşecek Başbakan Erdoğan, “Belçika’ya İşgücü Göçünün 50. Yıldönümü” sempozyumunun kapanış oturumunda konuşacak.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin Avrupa’daki üyelerinin katılımıyla düzenlenecek “TÜMSİAD Avrupa Buluşması”na da katılacak Erdoğan’ın ziyaretinde Türkiye’nin AB ile ilişkileri tüm yönleriyle ele alınacak, bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak.

Başbakan Erdoğan’ın beş yıl aradan sonra yapacağı ziyarette verilecek mesajların Türkiye - AB ilişkileri açısından belirleyici olması bekleniyor. Brüksel ziyaretinin özellikle “ilişkilerin psikolojisi” açısından önemli olduğu değerlendirmesi yapılıyor. Ziyaretle ilgili öncelikli beklentiyi 2013’te sağlanan ivmenin korunması ve ilişkileri ileriye götürebilecek adımların atılmasının sağlanması oluşturuyor.

ÇAVUŞOĞLU KALACAK

Öte yandan, basında yer alan bazı haberlerin aksine AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun Başbakan Erdoğan’ın ziyareti öncesinde değil Erdoğan ile birlikte Brüksel’e gelmesi ve ziyaret sonrasında Brüksel’de kalarak temaslarda bulunması öngörülüyor.

Göreve yeni atanan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun özellikle bazı AB Komisyonu üyeleriyle bir araya gelmesinin beklendiği temasların, “tanışma ve genel değerlendirme” odaklı olması bekleniyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23