• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdelhun da genelkurmay başkanıydı

Yeniakit Publisher
2013-08-23 21:03:03 - 2013-08-23 21:05:09
Erdelhun da genelkurmay başkanıydı

Genelkurmay eski Başkanı Org. İlker Başbuğ nasıl yargılanır diye hâlâ ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Genelkurmay eski Başkanı Rüştü Erdelhun darbeciler tarafından yaka-paça tutuklanıp rütbeleri sökülmüştü

MEHMET ÖZMEN-İSTANBUL
Ergenekon davasında darbeye teşebbüsten müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için “Bir genelkurmay başkanı nasıl yargılanır” deyip fırtınalar koparan zihniyetin, darbeciler tarafından yaka paça tutuklanıp rütbeleri sökülen eski Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun için bugüne kadar tek söz söylememesi ikiyüzlülük olarak yorumlandı.
TANRIVERDİ: “İŞLENEN SUÇLA
İLGİLİ HİÇBİR İTİRAZ YOK”
ASDER Onursal Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, İlker Başbuğ’un hiçbir beyanatında kendisine isnat edilen suçla ilgili bir yorumu olmadığını ifade ederek “Bir genelkurmay başkanı terör örgütü lideri olur mu gibi sığ görüşleri ve itirazları var. Yapılan suçlarla ilgili hiçbir itirazı ve savunması yok” diye konuştu.
DARBECİLERİN HİÇBİRİSİ PİŞMAN DEĞİL
Gazetemize konuşan YAŞzede Albay Mustafa Hacımustafaoğulları da, “Malum çevreler bir genelkurmay başkanının nasıl yargılandığını görmek isterse Yassıada yargılamalarına baksın. Darbe karşısında dimdik duran Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun’a reva görülen muameleye ses çıkarmayanların, darbe tespiti ile müebbet hapis alan Başbuğ’a sahip çıkmasını ikiyüzlülük, darbe severlik olarak görüyorum” dedi.
Genelkurmay başkanı veya yıllarca bütün hatalarına ve günahlarına rağmen hizmet eden insanların böyle bir muameleye maruz kalmasının insanın vicdanını rahatsız ettiğini ifade eden Mustafaoğulları, “Affetmek büyüklüğün şanındandır. Bu millet affeder. Bizim millet her zaman affetmeye mütemayildir. Ancak bir insanın veya bir güruhun affı hak etmesi için önce yaptığına pişman olması lazım. Fakat bu Ergenekon’dan yargılananlar, darbelerden yargılananların hiçbirisi pişmanlık emaresi göstermedi. Tam tersine mahkemelerde hakimleri tehdit ettiler, kamuoyunu tehdit ettiler, aba altından sopa gösterdiler. Kenan Evren’inden bugünkü ileri gelenlere varıncaya kadar ‘Biz doğru yaptık. Bugün olsa aynı şeyleri yine yaparız’ diyerek hepsi kuyruğu dik tutuyor. Bir pişmanlık emaresi yok. Böyle insanların affı mümkün değil. Bunları affederseniz başınıza bela bulursunuz” diye konuştu.
YARGILANMADAN RÜTBELERİ SÖKÜLDÜ
Rüştü Erdelhun olayında genelkurmay başkanı darbecilere karşı olduğu için darbeciler tarafından o muameleye maruz bırakıldığını belirten Hacı Mustafaoğulları, şunları söyledi: “Genelkurmay başkanı suç işlemez mi? Bu darbecileri destekleyenler, Ergenekon terör örgütünü ve onun eylemlerini destekleyenler, onun içinde olanlar hiçbir zaman genelkurmay başkanlığı yapan Org. Rüştü Erdelhun gibi bir insanın başına getirilen olaylardan hiç bahsetmezler. Çünkü o eylemler darbecilerin marifetleriydi ve Rüştü Erdelhun da darbecilere karşı çıktı. Erdelhun Paşa’yı yargılamadan önce rütbelerini söktüler. Aynı şekilde Hilmi Özkök paşa genelkurmay başkanlığı görevini yaparken Silahlı Kuvvetler içerisindeki bu yasadışı illegal örgütlenmelere karşı durduğu için veya darbeci girişimleri görevi gereği engelleme gayretinde olduğu için bu malum çevreler tarafından Hilmi Özkök paşa da itibarsızlaştırma çabası içerisine girilen bir insandır. İlker Başbuğ’un genelkurmay başkanı olduğu dönemde bütün kamuoyu karşısında yapmış olduğu konuşmalar onun yargılanması için yeter de artar bile. İlker Başbuğ genelkurmay başkanı olmanın ötesinde maalesef militan bir tavırla darbeci zihniyetin bu ülkeye zarar veren eylemlerini destekleyici tarzda açık ve net olarak konuşmalar yapmıştır. Bunu bütün Türkiye kamuoyu biliyor. Ergenekon Terör Örgütü’nün ilk ortaya çıkarıldığı andan itibaren bu terör örgütünün ele geçirilen silahları, tutuklanan kişileri, bunların yapmış olduğu eylemler bunların hepsine Başbuğ sahip çıktı. Neden sahip çıktı? Demek kendisi bunun içerisindeymiş ki, işin ucunun kendisine de uzanacağı endişesiyle sahip çıktı. Sonuçta beklenen oldu.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23