• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erbakan Hoca anılıyor

Yeniakit Publisher
2013-02-25 21:25:00 - 2013-02-25 21:31:05
Erbakan Hoca anılıyor

Eski Başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ölümünün 2. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Ankara’da düzenlenen anma programında Akit’e özel açıklamalarda bulunan, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, “Şu an Türkiye’de var olanlar Er

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA
OSTİM ve SERVER vakıflarının ortaklaşa düzenlediği ‘Vefatının 2.Yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma Programı’nda, ‘Türkiye’nin Sanayileşmesinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Yeri ve Önemi’ konuşuldu. Etkinliğe Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, eski Başbakan Yardımcısı ve kendini fesih eden Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, eski Devlet Bakanı Fehim Adak ile çok sayıda davetli katıldı.
“SİYASETTE BİR EKOLDÜR”
Programda Akit’e özel açıklamalarda bulunan eski Başbakan Yardımcısı ve kendini fesh eden Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Erbakan Hocanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Ben onu siyasette bir ekol olarak görüyorum. Türk siyasi hayatında en kalıcı, en etkili ve en yeni siyasi çizgiyi ortaya koyan, yerleştiren ve uygulayan Erbakan Hoca olmuştur” dedi.
Türkiye’de pek çok siyasi partinin gelip geçtiğini ve Türkiye’nin pek çok siyasi harekete tanıklık ettiğini hatırlatan Şener, “Ancak şu anda Türkiye’nin her tarafında var olanlar Erbakan Hoca’nın tezgahından geçmiş olanlardır. Çizgisini bozmuş veya bozmamış ama onun siyaset hanesinde kişiler mesafe almışlardır. Onun için Erbakan’ı Türk siyasi hayatında çok özgün ve özel bir yere koymak gerekir diye düşünüyorum. Bugünki toplantının konusu Erbakan’ın sanayi politikası idi. Bu orijinal bir politikadır. Çok iyi anlaşıldığını düşünmüyorum. Bu konunun iyi değerlendirilmesi lazım. Hafızalarda genellikle geçmişte atılan temeller açılan fabrikalar yatırımlar ve ortaya çıkan kuruluşlar hatırlanmaktadır. Ancak bunun mantığı ve felsefesi her şeyden önemlidir” diye konuştu.
“YAPILANLAR HOCAMIZIN ATTIĞI
TEMELLER ÜZERİNDE SÜRÜYOR”
Kapatılan Fazilet Partisi Ankara Milletvekili Zeki Çelik ise şu açıklamalarda bulundu: “Erbakan Hoca, ‘Kendi ayaklarınız üzerinde durmazsanız mutlaka başka ülkelere muhtaç olursunuz mahcup olursunuz’ diyordu. ‘Makinenizi, uçağınızı, tankınızı, ağır sanayinizi kendiniz yapmalısınız’ derdi. Ama maalesef o günkü güçler buna engellediler, geciktirdiler, hatta komediye döktüler. Fakat şu anda Erbakan Hoca’nın çizdiği noktaya geliyoruz. Şu anda yapılanlar Erbakan Hocanın attığı temeller üzerinde sürüyor. Hem bugünki hükümet onun ekibidir. İnşallah güzel çalışmalar çıkar ortaya. Ancak üzüldüğümüz nokta bu ülke Hocamızın kıymetini anlamadı.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23