• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erbakan cesur lider ve dâvâ adamıydı

Yeniakit Publisher
2014-03-02 02:57:50 - 2014-03-02 01:04:06
Erbakan cesur lider ve dâvâ adamıydı

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının üçüncü yıldönümünde “Hocamızı Anma ve Anlama” programları ile anıldı.

İSTANBUL - Erbakan Vakfı İstanbul Şubesi tarafından önceki gece Cemal Reşit Rey Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Saadet Partisi Başdanışmanı ve Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, babasının, düşmanları ve rakipleri tarafından dahi gıpta edilen ve hakkı teslim edilen bir lider olduğunu söyledi.        
       
Babası için “Bugün azimli, kararlı, cesur, yiğit bir lideri, asrın mücahidini, tam manasıyla bir dava adamını anıyoruz” ifadesini kullanan Erbakan, ahde vefalı, sadık, samimi, emanet ehli Milli Görüşçüleri selamladığını belirtti.   
            
Babasının kuvvetliden değil haklıdan yana olduğunu, diğerlerini kendisine tercih ettiğini anlatan Erbakan, şunları kaydetti:     
          
“Erbakan demek, mazlumlar, ezilenler ve garipler için, onların kurtuluşu için kendinden vazgeçmek, kendini feda etmek demektir. Erbakan demek, bütün insanlığın kurtuluşunu gaye edinmek demektir. Erbakan demek, bütün imkansızlıklara, yokluklara, engellemelere, hile ve desiselere rağmen 20. yüzyılda hakkın batıla bir kez daha galebe çalması demektir.”    
           
Erbakan, babasının ABD, Avrupa ve İsrail’e rağmen mücadelesine devam eden, Kıbrıs’a hareket emrini veren bir lider olarak da hatırlanacağını kaydetti.   
 
MÜCAHİD ERBAKAN SLOGANLARI

Anma programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ney dinletisiyle başladı. Bazı siyasi liderlerin telgraf gönderdiği programda sık sık “Mücahid Erbakan” sloganı atıldı.    
                  
Anma etkinliğinde, vatandaşların Erbakan ile ilgili düşünceleri de sinevizyon yöntemiyle salonda gösterildi. Programda, Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan ve kızı Elif Erbakan da hazır bulundu.
 
BATMAN’DA DA ANILDI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç de, Saadet Partisi Batman Gençlik Kolları Başkanlığı’nca Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerekleştirilen “Erbakan’ı Anmak ve Anlamak” etkinliğine katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kürtçe mevlid ve kasideler okundu. Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın hayatını anlatan film gösteriminin ardından konuşan Tongüç, “Bugünkü telaş, bugünkü işgaller, bugünkü güç gösterilerinin sebebi nedir derseniz batı şunu gördü. Bu sosyal hadiseler boşluk kabul etmez. Nur topu gibi bir İslam medeniyeti geliyor. Bunu engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar mızrak çuvala sığmayacak o hak gerçek. Bizim de yeryüzünde gördüğümüz bir zaman dilimi içerisinde inşallah insanlığın kurtarıldığı o günler gelecektir” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23