• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

En büyük şirket

Yeniakit Publisher
2014-12-27 08:01:00 - 2014-12-27 08:13:58
En büyük şirket

TAV İnşaat 1 milyar 245 milyon dolar ciroyla havalimanı inşaatında dünyanın en büyük şirketi oldu. TAV İnşaat’ın Ortadoğu ve Körfez bölgesinde bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam sözleşme bedeli 16,2 milyar doları aştı.

Sektörün saygın yayınlarından Engineering News Record (ENR), üstlendikleri projelere göre 2014 yılında her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı. TAV İnşaat “Havalimanı İnşaatı” kategorisinde ilk sırada yer aldı. 

TAV Grup CEO’su Sani Şener, “TAV İnşaat havalimanı tasarımı, yapımı ve finansmanı gibi zorlu bir alanda uzmanlaştı ve sektörün lider markaları arasına girdi. Son üç yılda Abu Dabi Midfield Terminali, Medine Havalimanı, Cidde Havalimanı Saudi Airlines Hangarları, Riyad Havalimanı gibi projeleri üstlenerek Körfez Bölgesi’nde önemli bir başarı ivmesi yakaladık. Geçtiğimiz yıllarda zirveyi zorladığımız ENR listesinde ilk sıraya yükselmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

YOLA AHL İLE ÇIKTI

İstanbul Atatürk Havalimanı’yla çıktığı yolda TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin kontrat bedeli 16,2 milyar doları aştı. Devam eden projeler arasında Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5’i yer alıyor. TAV İnşaat’ın tamamladığı projeler arasındaysa Esenboğa,  Adnan Menderes ve Gazipaşa Alanya havalimanları; Tunus’ta Enfidha, Mısır’da Kahire Terminal 3, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Emirates Hangarları; Katar’da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksi, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan’da Tiflis ve Batum havalimanları bulunuyor. 

KÖRFEZ’İN MERKEZİNDE

TAV İnşaat, gerçekleştirdiği yüksek katlı projeleriyle de tanınıyor. Bu projelerin başında Dubai Marina’da 425 metre yüksekliğe ulaşan ve inşaatı son aşamada bulunan Marina-101 Hotel and Residences projesi geliyor. 

Proje tamamlandığında Burj Khalifa’nın ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en yüksek ikinci gökdelen olacak. Dubai Marina’da yer alan 79 katlı bir rezidans gökdeleni, Sharjah’taki 52 katlı Majestic Tower ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) yer alan 30 katlı ikiz kuleler Emirates Financial Towers ise, TAV İnşaat’ın tamamlamış olduğu diğer yüksek katlı projeler içerisinde yer alıyor. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23