• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emre Uslu'nun da iadesi istenecek mi?

Yeniakit Publisher
2015-02-16 16:32:00 - 2015-02-16 16:44:26
Emre Uslu'nun da iadesi istenecek mi?

Kanal 24'te Moderatör programında canlı yayın konuğu olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Fuat Avni olduğu tespit edilen Emre Uslu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

YENİAKİT.COM.TR - AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar, "Fuat Avni gelişmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine "Bu hesabın çok uzun süredir Emre Uslu tarafından kullanıldığına dair sosyal medyada da paylaşımlar olmuştu. Ben açıkçası Emre Uslu'nun bu hesabı kullanan isimlerden sadece biri olduğunu düşünüyorum. Bu havuz hesabı" diyerek, "Fuat Avni hesabının tümden deşifre edildiğini söylemek bana göre eksik kalır" ifadelerini kullandı.

İADESİ İSTENEBİLİR

Konuyla ilgili önemli gelişmeler olacağının aşikar olduğunu belirten Tayyar, bu dosya üzerinden Emre Uslu'nun da Fetullah Gülen gibi iadesinin hazırlıklarının başlayacağını düşündüğünü söyledi.

Tayyar, "Başından beri bu yapılanmanın bir örgüt olduğu tezine karşı çıkanlar, bu insanların Allah rızası için bir araya geldikleri ifadesini kullanıyorlardı. Ancak bu son gelişmeler gösterdi ki hem yapılanma bir hücre tipi, merkez ve derin bir yapı, hem de bunu bir araya getiren unsurları tutan değerler çok da dini değerler gibi gözükmüyor. Bu biraz daha netleşti" diye konuştu.

MENFAAT BİRLİĞİ

Dosyada ekonomik pazarlıklar olduğunun altını çizen Tayyar sözlerine şöyle devam etti: "Bu aynı zamanda bir menfaat birliği olarak karşımıza çıkıyor. Emre Uslu'ya verilen görev sadece algı operasyonu değil. Bir gazeteci olarak 400 bin dolar bulacaksın, havale edeceksin, koordinasyonu sağlayacaksın. Bu aynı zamanda bir menfaat birliği olarak karşımıza çıkıyor. Şu ana kadar cemaati bir hizmet hareketi olarak sunanların bu tezlerinin çürüdüğünü düşünüyorum. Sağduyulu kesimin büyük ölçüde bu hareketten koptuğunu görüyoruz. Ama bu kopuş hızlandırılabilir.

CIA MUHBİRİ

Emre Uslu CIA'in muhbir olarak kullandığı bir isim. Emre Uslu üzerinden gidilirse bu yapı ile uluslararası bağlantıların da deşifre edilmesi mümkün olabilir."

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23