• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'EM­Nİ­YET’TEN ÖZÜR BEK­Lİ­YOR, PA­RA­MI İS­Tİ­YO­RUM'

Yeniakit Publisher
2014-05-06 13:40:00 -
'EM­Nİ­YET’TEN ÖZÜR BEK­Lİ­YOR, PA­RA­MI İS­Tİ­YO­RUM'

Gazetemizin bugünkü Okur Postası'nda yer alan Yılmaz Yalçıner imzalı yazıda Emniyet'ten beklenen özür ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı TÜV'e şikayet yer alıyor...

İŞTE O YAZI:

2008’de tra­fi­ğe çı­kan araç­la ne­re­dey­se 100 bin ki­lo­met­re yol yap­tım. Ma­zal­lah ba­şı­na va­him bir ka­za gel­se ve­ya ka­za­ya ka­rış­mış ol­say­mı­şım “tra­fik tes­cil ruh­sa­tı”nda­ki yan­lış yü­zün­den si­gor­ta­dan mah­ke­me­le­re ka­dar ba­şı­ma bü­yük iş­ler açı­la­cak­mış. Me­ğer 6 se­ne ön­ce ve­ri­len ruh­sat­ta ara­cın şa­si nu­ma­ra­sın­da­ki “bir harf” bel­ge­yi dü­zen­le­yen me­mur ta­ra­fın­dan yan­lış ya­zıl­mış!

Bu yan­lış­lık TÜV ta­ra­fın­dan ara­cın mu­aye­ne­si ya­pı­lır­ken bu se­ne or­ta­ya çık­tı.

Araç on­lar ta­ra­fın­dan da tam dört yıl üst üs­te mu­aye­ne­den ge­çer­ken bu yan­lı­şı far­ket­me­miş­ler. Ya­ni bir an­lam­da “yan­lı­şa or­tak” ol­muş­lar.

Bu 5. yı­lın mu­aye­ne­sin­de far­ke­dip, “Tra­fik­te bu tes­cil dü­zel­til­me­dik­çe mu­aye­ne ra­po­ru ve­re­me­yiz.” de­di­ler.

Tra­fik tes­cil bü­ro­su­na mü­ra­ca­at et­tim.

“Doğ­ru.. Za­ma­nın­da ruh­sa­tı ha­zır­la­yan bü­ro­da­ki me­mur yan­lış­lık yap­mış. Dü­zelt­me­miz ge­rek. 69.50 TL. ve­re­cek­si­niz, ye­ni­si­ni he­men ve­re­lim. Yok­sa tra­fi­ğe çı­ka­maz­sı­nız..” de­di­ler.

“İyi de ku­sur, yan­lış her ne ise, si­zin sa­yın Dev­let me­mur­la­rı.. Bu ruh­sa­tı ben ken­di ken­di­me yaz­ma­dım ki.. Bu yan­lış ruh­sat­la be­ni tra­fi­ğe sü­ren de siz­si­niz..

Şim­di dü­zelt­mek için hem gün­ler­dir TÜV ile si­zin ara­nız­dan gi­dip ge­li­yor, za­man har­cı­yor, gü­nü­mü he­ba edi­yor, zah­me­te kat­la­nı­yo­rum, hem de si­ze, si­zin ar­ka­daş­la­rı­nı­zın za­ma­nın­da yap­tık­la­rı ku­su­ru­n dü­zel­til­me­si için pa­ra öde­mek zo­run­da bı­ra­kı­lı­yo­rum.. Bu na­sıl bir iş?” de­dim.

Ya­şı­ma hür­me­ten po­lis me­mu­ru genç­ler gü­lüm­se­di­ler, “Sen pa­ra­yı öde, işin gö­rül­sün, son­ra hak­kı­nı ara am­ca..” de­di­ler..

Hak na­sıl ara­nır?

Ön­ce, bu dev­let be­ni ku­sur­lu ruh­sat­la teh­li­ke­ye at­tı­ğı için özür di­le­me­li de­ğil mi­dir? Ya bu ara­cın ba­şı­na bir iş gel­sey­di?

Ve son­ra ben­den al­dı­ğı bu 69.50 TL’yi ba­na ge­ri ia­de et­me­li de­ğil mi­dir?

Hak­kı­mı arı­yo­rum, Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü’nün Tra­fik­ten so­rum­lu yet­ki­li­le­ri, lüt­fen ce­vap ve­rin.

Ay­rı­ca Ulaş­tır­ma Ba­kan­lı­ğı da; TÜV’ün, 4 de­ğil an­cak 5. mu­aye­ne­de ­ku­sur far­ke­de­bil­me ye­te­ne­ği­ni(!) de sor­gu­la­ma­lı de­ğil mi­dir?

Yılmaz YALÇINER
Akit OKUR POSTASI Sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23