• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emeklilere zam teklifi: 1 Ekim müjdesi erken verildi! 16 milyon emekliye çok büyük sürpriz

Yeniakit Publisher
2023-09-12 19:06:00 - 2023-09-13 01:10:36
Emeklilere zam teklifi: 1 Ekim müjdesi erken verildi! 16 milyon emekliye çok büyük sürpriz

Emekli maaşları için 1 Ekim'de en düşük emekli maaşlarına ara bir zam yapılacağına dair yapılan önceki önceki açıklamaların ardından zam teklifini gündeme geldi: Emeklilerin merakla beklediği yeni tarih sonunda açıklandı.

Emekli aylıklarındaki Temmuz ayı yüzde 25'lik zamın sadece temel maaşlara etki etmesi, birçok vatandaşın 7 bin 500 lira seviyesindeki maaşlarını sürdürebilmesine neden olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylıklarının 1 Ekim tarihinde artırılacağını açıkladı.

TEKLİFLER!

1 Ekim'de en düşük emekli maaşlarına ara bir zam yapılacağına dair yapılan önceki açıklamaların ardından, emeklilerin merakla beklediği yeni tarih sonunda açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu beklenen artışın 1 Ekim itibariyle gerçekleşeceğini duyurarak emeklilere umut vermişti. Ancak şimdi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli aylıklarının yükseltilmesi için daha kesin bir tarih belirtti.

Emeklilerin maaşlarına yapılan zam konusu, bir süredir gündemi meşgul ediyor ve bu süreç içinde pek çok açıklama yapıldı. 14 Mayıs seçimleri öncesinde AK Parti, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükseltmişti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına yapılacak ara zammın Ekim ayında gerçekleşeceğini belirtti. Bu süreçte yaşanan mağduriyetin farkında olduklarını ifade eden Işıkhan, TBMM'nin yeni yasama döneminin başlamasıyla birlikte emeklilerin zam teklifini gündeme getireceklerini söyledi. Bu açıklamaların ardından AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da Ekim ayının emekliler için önemli bir tarih olduğunu vurguladı. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

F.d

En düşük emekli maaşı en büyük emeki maaşı diye niye ayiriyosunuz pirim gününe göre yapılsın zamlar herkese ayni zam yapılsın az calisanla cok çalisan aynimi yipraniyor kimseye haksızlık olmaz ozaman.hep ayrımcılık peşindesiniz memur emeklilerine memurlara verilen 8077tl yi vermediniz anayasal haki olanı parayı vermediniz .verecekseniz herkese verin

Turay iyibozkurt

Kök maas falan bahane, kendileri hamuduyla yutuyorlar. . Memleket boka döndü. Turkiyeyi mahvettiler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23