• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elmalı güveç nasıl yapılır? Kolay tarif

Yeniakit Publisher
2021-12-17 14:16:00 - 2021-12-17 14:51:31
Elmalı güveç nasıl yapılır? Kolay tarif

Çay ve kahve keyiflerinize lezzet katacak elmalı güveç tarifi.

Elmalı güveç nasıl yapılır? İşte Kolay tarif

Elmalı güveç malzemeleri

  • 6 -8 soyulmuş dilimlenmiş elma
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı su
  • 3/4 su bardağı beyaz şeker
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 su bardağı tereyağı, soğuk ve küçük küpler halinde kesilmiş

Elmalı güveç nasıl yapılır?

Fırını 350 dereceye ayarlayın. Güvesi tereyağ ile yağlayın. dilimlenmiş elmaları hazırlanan güveç kabına yerleştirin. Bir kapta limon suyu ve suyu karıştırın; elmaların üzerine dökün. Başka bir küçük kapta şeker, un, tarçın ve tuzu karıştırın; elmaları ve limon/su karışımını dökün. Üstüne doğranmış tereyağı ile nokta. Ara sıra karıştırarak  30-35 dakika pişirin. Afiyet oslun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23