• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elif Çakır'dan Gülen'le ilgili çarpıcı yazı!

Yeniakit Publisher
2014-03-16 14:23:00 - 2014-03-16 14:52:17
Elif Çakır'dan Gülen'le ilgili çarpıcı yazı!

Fethullah Gülen'in M.Kemal'e karşı aşırı sevgisi, 28 Şubat döneminde bir televizyon programında övgüyle bahsetmesiyle ortaya çıkmıştı. Gülen'in bu sevgisi gençlik yıllarına kadar uzanıyormuş. Star gazetesinden Elif Çakır'ın bugünkü yazısı bu gerçeği de ortaya koyuyor.

İşte, yazarımız Latif Erdoğan'la da görüşüp, kendisinden konuyla ilgili bilgiler alan Elif Çakır'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm:


"(...)Gelelim Gülen’in gerçekte Kurşunlu Medresesi’nden ayrılma sebebine.

Alvarlı Efe vefat edince yerine oğlu Seyfettin Mazlumoğlu geçiyor. Seyfettin beyin büyük oğlu Sadi Efendi de Kurşunlu Medresesinde hocalık yapmaya başlıyor. Gülen de onun öğrencisi.

Birgün medresenin önüne jandarmalar geliyor ve Sadi Efendi’nin kollarına kelepçe takarak ilçedeki Gürcü Kapı Karakoluna götürüyorlar. Gözaltına alıyorlar yani.

Sadi Efendi’nin başına gelenler bölgede anında duyuluyor ve halk karakolun önüne yığılıyor. Deyim yerindeyse kıyamet kopuyor o gün Erzurum’da.
O tarihe kadar böylesi bir hadise yaşanmamış. Hadise kısa bir süre sonra anlaşılıyor. Meğer Sadi Efendi’den şikayetçi olan öğrencisi Fethullah Gülen!
Meğerse bizim Gülen, ‘zaten benden 5-6 yaş büyüktü’ dediği hocasına kızmış ve gitmiş ‘Atatürk aleyhine konuşuyor, bu adam Atatürk düşmanlığı yapıyor medresede’ diyerek karakola şikayette bulunmuş. 1955-56 olmalı diyor Nakip Efendi.

‘Neden böylesi bir iftira attı’ anlayamadık yıllarca ve bölge halkı da unutmaya çalıştı.

‘Bugün yaşananlara bakınca medresede o gün yaşadıklarımızı hatırlıyorum. Hocasının ellerine kelepçe taktıran, Atatürk düşmanlığı yapıyor diyerek şikayette bulunan Fethullah Gülen geliyor aklıma. Ve o gün yaşadıklarımız.”
***
Geçen hafta duyduğum bu acı hikayenin tüm taraflarıyla konuştum. Latif Erdoğan’la… Alvarlı Vakfı kurucusu ve Efe ailesinin damadı Hattat Hüseyin Kutlu ile ve… O günün canlı şahidi Nakip Efendi ile. Bugün yaşadıklarımızı ve Fethullah Gülen’in ruh halini anlayabilmek için oldukça ibret verici bir hadise.

Çocukmuş demeyin, kızarım; 2-3 yıl sonra askere gitmiş. Küçüklüğünde bırakmamış Gülen… Almış kitabına ve ‘tecrübesizdi, saftı, anlaşamadık’ diyerek yazmış!

O zaman sorarlar değil mi, anlaşmazlık neydi bir anlat bakalım, diye…

Fethullah Gülen ve küçük dünyası!

Yarın konuşacakmış! Merakla bekliyorum…”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23