• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eli kanlı Esad ve IŞİD katliamda yarışıyor

Yeniakit Publisher
2014-01-13 21:03:03 - 2014-01-14 13:20:38
Eli kanlı Esad ve IŞİD katliamda yarışıyor

Eli kanlı Suriye diktatörü Esad yönetimine bağlı güçler, dün de 92 kişiyi katletti. Esad yönetimine karşı savaştığını söyleyen Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ise, muhaliflerin elindeki Rakka’yı ele geçirerek, son iki günde 100’den fazla kişiyi kurşuna dizerek infaz etti.

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 9’u çocuk, 15’i kadın olmak üzere 92 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü’nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejime bağlı güçlerin farklı kentlerde muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda Halep’te 36, Humus’ta 25, başkent Şam’ın banliyölerinde 13, Dera’da 10, İdlib’de 3, Hama ve Deyru’z Zor’da ikişer ve Haseke’de bir olmak üzere 92 kişinin hayatını kaybettiği  kaydedildi.

HALEP’TE YOĞUN ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi’nden (LCC) yapılan açıklamada da orduya ait helikopterlerin Halep’te muhaliflerin kontrolündeki yerlere “varil bombasıyla” saldırdığı iletilerek, kentin el-Bab ilçesinde İslami Cephe ile Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) bağlı güçler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Başkent Şam’ın Duma, Dareyya, Berze, Yermuk ve Kabun banliyölerinin rejime bağlı birliklerin yoğun saldırılarına maruz kaldığı bildirilen açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Rakka kentinde de IŞİD ile ÖSO birliklerinin zaman zaman çatıştığı belirtildi.

 IŞİD, Rakka’da 100 kişiyi infaz etti

Bu arada Halep’te önemli bir üssünü kaybeden Esad yönetimine karşı savaştığını belirten Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ile ÖSO arasında Rakka’da şiddetli çatışmaların yaşadığı kayd ediliyor. Üç gün süren çatışmalar sonrasında Rakka’nın büyük bölümünü ele geçiren IŞİD’in kentte büyük bir katliam gerçekleştirdiği bildirildi.

Muhalifler, IŞİD’in son iki günde Rakka’da en az 100 kişiyi kurşuna dizerek infaz ettiği duyurdu.

KARARGÂHTA TOPLU MEZAR

Öte yandan Halep’te ÖSO’ya bağlı Mücahidin Ordusu ele geçirdikleri IŞİD’in merkez karargahında toplu mezarların bulunduğunu ileri sürdü.

Sivil ve asker oldukları belirtilen şahısların infaz edilmelerinin ardından örgüt tarafından toplu halde gömüldükleri tahmin ediliyor. Şahısların elleri ve gözleri bağlanmış bir şekilde gömüldükleri ifade ediliyor.

Şam’da,açlıktan kedi eti yiyen aile zehirlendi

Şam’da, abluka nedeniyle gıda girişine izin verilmediği için açlığa bağlı ölümlerin yaşandığı Yermük Mülteci Kampı, bir insanlık dramına daha sahne oldu. Suriye Genel Devrim Konseyi, çoğunluğu Filistinli, 20 bin mültecinin yaşadığı Yermuk Kampı’nda açlık ve yokluk nedeniyle kedi eti yemek zorunda kalan bir ailenin zehirlendiğini duyurdu. Kedi eti yedikten sonra fenalaşan 7 kişilik Filistinli Akil Ailesi’nin, yakınları tarafından kamptaki Filistin Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23