• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

El Kassam Tugayları İsrail ordusunu hallaç pamuğuna çevirdi!

Yeniakit Publisher
2023-11-01 08:30:00 -

Sürekli havadan Gazze’yi bombalayan terörist İsrail, karadan girmeye çalışınca boyunun ölçüsünü alıyor. Yeni gelen görüntülerde, El Kassam Tugaylarının İsrail askerlerini nasıl derdest ettiği görülüyor.

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarından bu yana Gazze’ye yönelik hava operasyonlarını sürdüren, son günlerde Gazze sınırları içerisinde kara operasyonları da yürütmeye başlayan İsrail’in, Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları ile yoğun çatışmalar yaşadığı ifade ediliyor. Gazze’ye yönelik hava ve kara operasyonlarını genişleten İsrail Ordusu, dün iki mülteci kampına hava saldırısı düzenledi. Gazze’nin en büyük mülteci kampı olan Cibaliye’de ilk belirlemelere göre 100 kişi, Nuseyrat kampında da 20’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren ve Gazze sınırları içerisinde kara operasyonlarına başlayarak Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları ile çatışmalara giren İsrail, dün iki mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında 100’den fazla kişinin ölümüne, 150’den fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu. Dün önce Nuseyrat mülteci kampına hava saldırısı düzenleyerek burada düğün salonunun da bulunduğu 24 katlı bir binayı yerle bir eden İsrail, saatler sonra da Gazze’deki en büyük mülteci kampı olan Cibaliye’yi bombaladı. F-16 uçaklarıyla gerçekleştirildiği belirtilen hava saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre 50 kişinin hayatını kaybettiği, 150 kişinin de yaralandığı haber verildi. Ancak Hamas’a bağlı olan Sağlık Bakanlığı, enkaz altında çok sayıda kişinin bulunduğunu, ölü sayısının artabileceğini, en az 100 ila 400 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceğini açıkladı. Saldırıda 20 binanın tamamen yok olduğu da kaydedilirken, tonlarca bomba atıldığı öne sürüldü. Söz konusu kamp, yaklaşık bir hafta önce de bombardımanın hedefi olmuştu. 

‘HEDEF HAMAS KOMUTANI’ 

İsrail ordu sözcülerinden Daniel Hagari, saldırıyı kendilerinin yaptığını, amaçlarının ise Hamas komutanı İbrahim Biari’yi öldürmek olduğunu kaydetti. Cibaliye merkez taburunun komutanı olan ve Gazze’nin kuzeyindeki tüm çatışmaları denetleyen Biari’nin, saldırıda öldüğünden emin olduklarını söyleyen Hagari, amaçlarına ulaştıklarını öne sürdü. İsrail Savunma Güçleri’nden (IDF) yapılan resmi açıklamada da, uçakların Hamas komutanlarından Biari’nin kampta olduğu istihbaratı üzerine bir saldırı düzenlediğini, bu kişinin, 7 Ekim’deki saldırıları yöneten komutanlardan biri olduğu bilgisini verdi. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman AYDIN

ULKEYI SAVAS VERMEDEN TESLIMLI EDECEKSINIZ DIYENLERE YANI MUSLUME O DUŞUNCELER ANCAK SIZIN GIBI DUŞUNMEDEN ATANLARA MAHSUSTUR TURK ORDUSU HER ZAMAN SAVAŞA HAZIRDIR AMA KARAR VERMEK ZORDUR TABIIKI BIZDE AMERIKAN USLERINI ULKEMIZDEN DEFOLUP GITMESINI ISTIYORUZ CUNKU AMERIKA HICBIR ZAMAN DOSTCA MUTTEFIKLIK YAPMADI HEP TURKIYENIN ALEYHINE HAREKATLAR YAPTI TARIMIZDE BUNUN ÖRNEKLERI ÇOKTUR ORNEĞIN ÇEKIC GUC HEP PKK PYD YE SILAH HAVADAN ATTI BUNLARI UNUTMADIK BIZIM IÇIN SMERIKA SABIKALIDIR SAYIN CUMHUR BAŞKANIMIZ HER PLOTFORMDA DILE GETIRIYOR SAVAŞI DURDURMAK ICIN GAYRET GOSTERIYOR SAVAŞ DEMEK YIKIM DEMEK SAVAŞ DEMEK YA ISTIKLAL YA OLUM DEMEK BEN ŞAVAŞA GIRIYORUMLA OLMAZ ALLAH SIYONIST YAHUDILERI KAHRU PERIŞAN EYLESIN MUCAHITLERE GUC KUVVET VERSIN GAZZENIN KUMLARINA SIYONISTLER TOPLU HALDE GOMULURLER INŞALLAH

Atilla Yılmaz

İncirlik üssünün mazlum insanların ve çocukların katledilmesi gibi zalimce bir işte aracılık yapılmasına, bu devleti idare eden vicdan ve iman sahibi insanların müsaade etmeyeceğine inanıyorum. Aksi taktirde, böyle bir zulme duyarsız kalıp göz yumanlar, zalimlerin yaptıkları günahlara ortak olacaklar ve insanlık tarihi boyunca zalim olarak anılacaklardır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23