• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

El Kassam son 1 ayda 300 Siyonist askeri öldürdü

Yeniakit Publisher
2014-08-18 10:33:00 -
El Kassam son 1 ayda 300 Siyonist askeri öldürdü

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar sonucu büyük bir direniş gösteren İzzeddin El Kassam Ordusunun, en az 300 Siyonist askerini öldürdüğünü söyledi.

SİNAN KAYA / ANKARA -Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı son bir haftadır Türkiye gündeminde düşen Gazze’de yaşanan son gelişmeler hakkında Akit’e açıklama yapan İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar sonucu büyük bir direniş gösteren İzzeddin El Kassam Ordusunun, en az 300 Siyonist askerini öldürdüğünü söyledi.

HAMAS ASKER, İSRAİL SİVİL ÖLDÜRÜYOR

Gazze’de İsrail’in değil, İzzeddin El Kassam ordusunun kazandığını kaydeden Sinan, “İsrail saldırılarda sürekli Gazze’deki sivilleri hedef aldı ve şimdiye kadar şehit ettiği 2 binden fazla Filistinli arasında 50-60 civarında asker var. Geriye kalan şehitlerin hepsi masum sivillerdir. Ama İzzeddin El Kassam orduları ise İsrail’e karşı savunmasında sadece askerleri hedef aldı ve şimdiye kadar 300’den fazla İsrail askerini öldürmüştür.

LEŞLERİNİN TELAFİSİNİ SİVİLLERİ ÖLDÜREREK GİDERİYOR

İsrail kaybettiği askerlerin telafisini sivil Gazzelileri öldürerek kendini tatmin ettiğini kaydeden Sinan, “İsrail, kara saldırılarında İzzeddin El Kassam ordusuna karşı büyük bir yenilgi almış durumda. Bunun için İsrail kara hareketiyle kaybettiği askerlerinin telafisini gidermek için sürekli olarak Gazze’yi havadan bombalıyor. Ayrıca İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanamamasının en önemli sebebi ise İsrail’in Hamas’ın şartlarını kabul etmemesidir. Çünkü kara harekatlarında İsrail’i sürekli yenilgiye uğratan Hamas, İsrail’e karşı haklı olarak bazı şartlar koşuyor ama İsrail bunu kabul etmeyip ikili arasında uzun süreli ateşkesler olmuyor.

“HAMAS’I TAMAMEN ORTADAN  KALDIRMAK İSTİYOR”

İsrail’in şehit etiği siviller arasında en çok Hamas’a mensup olan ailelerin ve Hamas’a bağlılığı bilinen kişilerden olduğuna dikkat çeken Sinan “İsrail, Hamas’ı ve ona bağlı kişileri tamamen ortan kaldırmak istiyor. Bunun için en çok Hamas sülalesinin ve ona bağlı olan kişilerin yaşadıkları yerleri bombalıyor. Ve şimdiye kadar birçok Hamaslı aile yok olmuş durumdadır.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23