• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

El Kaide'nin Yemen lideri Halid Batarfi öldürüldü

Yeniakit Publisher
2024-03-11 16:57:00 -
El Kaide'nin Yemen lideri Halid Batarfi öldürüldü

Arap Yarımadası El Kaidesi, liderleri Halid Batarfi'nin öldüğünü duyurdu, yeni lider Saad bin Atef el-Awlaki oldu.

El Kaide'nin Yemen kolu tarafından yapılan açıklamada grubun lideri Halid el Batarfi'nin doğal nedenlerden ötürü hayatını kaybettiği belirtildi.

Halid el Batarfi, Usame bin Ladin'den sonra grubun en etkin kolu olarak kabul edilen Arap Yarımadası El Kaidesi'nin (AYEK) başındaki isimdi ve ABD tarafından 5 milyon dolar ödülle aranıyordu.

El Kaide'nin Yemen kolu tarafından yapılan açıklamada Halid el Batarfi'nin cenazesinin kefene sarılı fotoğrafları paylaşıldı.

Ölüm nedenine ilişkin herhangi bir detay verilmeyen Halid el Batarfi'nin üzerinde herhangi bir saldırıda hedef alındığına dair herhangi bir iz görülmüyor.

Öte yandan Halid el Batarfi'nin haberinin verildiği açıklamada Yemen'deki El Kaide yapılanmasının yeni liderinin Saad bin Atıf el Evlaki olduğu kaydedildi.

ABD'nin başında 6 milyon dolar ödül koyduğu Saad bin Atıf el Evlaki, ABD ve müttefiklerine karşı saldırılar gerçekleştirilmesi gerektiği yönünde yaptığı açıklamalarla tanınıyor.

El Kaide'nin Yemen yapılanması 2015 yılında Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırının da sorumluluğunu üstlenmişti.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23