• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekrem’i aklama yarışı! Özgür’den milletin cebinden geziye savunma

Yeniakit Publisher
2024-05-24 15:22:00 -
Ekrem’i aklama yarışı! Özgür’den milletin cebinden geziye savunma

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 43 fondaş gazeteciyi de beraberinde götürdüğü Roma gezisini skandal sözlerle savundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’in sorularını cevapladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Roma gezisine, 45 fondaş gazetecinin de yer aldığı 73 kişilik kafile eşlik etmişti.

Gezinin 20 milyon lirayı aşkın masrafları İBB bütçesinden karşılanmış ve kamuda  tasarrufun ön plana çıkarıldığı bir dönemde İmamoğlu’nun kendi yandaş medyasını kurmak için milyonları heba etmesi büyük infiale neden olmuştu.

Özgür Özel, İmamoğlu’nun rezil gezisini savunmaya kalktı. Özel, “İmamoğlu, gazetecileri memleketine PR yapmak için götürmedi. Gazetecileri toplayıp memleketine götürse, kendisi için PR yapsa, parti için bir şey yapsa harcanan bu para eleştirilir. Ama İstanbul için, Türkiye için bir şey yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin tüm masraflarının da İBB bütçesinden karşılanmasına ilişkin tepkileri de değerlendiren Özel, “Katılım düşecekse İstanbul ve Türkiye için bir lobicilik faaliyeti olduğu için bu masrafların karşılanması bugünkü şartlarda anlaşılıyor. İnşallah Türkiye’de gazetelerin kendi masraflarını karşıladığı, gazetecilerin ‘Kurumum karşılamazsa takip etmem bu geziyi’ diyebildiği günlere gelebiliriz.” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer Saylan

eko şunu harcamış bunu harcamış bu işlerle uğraşmayın bu para ekonun tasarrufunda milletin parası ise millet kendini düşünmüyor da eko eko dusunecek

dayı

önüde ,arkasıda her tarafı kokuyor bunların.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23