• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekonominin ihtiyacı güven ve istikrar

Yeniakit Publisher
2013-04-12 21:53:00 - 2013-04-12 21:53:45
Ekonominin ihtiyacı güven ve istikrar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye’deki Kürt meselesini çözdüğümüzde, terör belasından kurtulduğumuzda prangaları atmış olacağız" dedi.

ANKARA -  Başkent İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin (BAŞKENTSİAD) açılışını gerçekleştiren Bakan Eker, işadamlarının sadece kendi şahsi işleri için çalışmak yerine, içinde yaşadığı toplumun ekonomisine daha çok katkı sağlamak, ekonomik hayatı canlandırmak, ekonomiyi bulunduğu bölgenin ve daha sonra da ülkesinin dışına çıkarmak için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.  Türkiye ekonomisinin son 10 yıl içerisinde çok büyük bir mesafe katettiğine dikkati çeken Eker, Türkiye’nin toplam ihracatının 150 milyar doları geçtiğini, tarım ihracatının ise 16 milyar dolara ulaştığını belirtti. Ekonominin ihtiyaç hissettiği şeyin "güven ve istikrar" olduğunu ifade eden Eker, şöyle konuştu: "Türkiye, son 10 yıl içerisinde demokrasisini geliştirirken, sivilleşirken, ekonomisini geliştirdi, birçok siyasi, idari ve hukuki reform yaptı, sistemi sivilleştirdi, dünyayla entegre hale getirdi. Sahip olduğumuz değerler, evrensel insani değerler çerçevesinde biraz daha iyi bir noktaya taşındı. Şimdi ayağımızda bir pranga var. Türkiye’nin kanının akmasına, gözyaşı dökmesine sebep olan bir problem. Şimdi bunu çözmeye çalışıyoruz. Çözüm sürecinin başlamasıyla dalga dalga yayılan umut, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde önemli bir gelişmenin de işaretlerini veriyor."
Diyarbakır’daki temaslarını anlatan Eker, Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen işadamları ile görüştüklerini, herkeste önemli bir umut ve beklenti olduğunu söyledi. Çözüm süreciyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bugüne kadar kullanılmayan kapasitesinin, bugüne kadar değerlendirilmeyen potansiyelinin harekete geçtiğini kaydeden Eker, bölgede büyük bir potansiyel, büyük bir altyapı olduğunu vurguladı. Eker, "Şu anda orada inşa edilen barajlar, inşa edilen sulama kanalları ki bunların bir kısmı sene sonunda bitecek, tarımdaki büyük toplulaştırma projeleri... Dünyanın bir alandaki en büyük toplulaştırma projeleri orada yapılıyor" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23