• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Ekonomide istikrar ve güven ortamı oluştu”

Yeniakit Publisher
2013-10-31 23:10:10 - 2013-11-01 06:42:07
"Ekonomide istikrar ve güven ortamı oluştu"

8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Erdoğan, “11 yıl öncesinden bugüne kadar ekonominin en büyük kazanımı, tesis ettiğimiz istikrar ve güven ortamı olmuştur. Daha ilk andan itibaren politikalarımız, hedeflerimiz, planlarımız, programımız gayet net bir biçimde açıklanmış, verilen sözlere sadakat gösterilmiş, sürprizlere yer verilmemiştir. 1 gün sonra ne olacağı kestirilemeyen bir Türkiye’den, 1 yıl, 5 yıl, 10 yıl sonrası kalem kalem, madde madde hedeflenen bir Türkiye’ye gelinmiştir” dedi.

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 yıl öncesinden bugüne kadar ekonominin en büyük kazanımının tesis ettikleri istikrar ve güven ortamı olduğunu belirterek, “Daha ilk andan itibaren politikalarımız, hedeflerimiz, planlarımız, programımız gayet net bir biçimde açıklanmış, verilen sözlere sadakat gösterilmiş, sürprizlere yer verilmemiştir. 1 gün sonra ne olacağı kestirilemeyen bir Türkiye’den, 1 yıl, 5 yıl, 10 yıl sonrası kalem kalem, madde madde hedeflenen bir Türkiye’ye gelinmiştir” dedi.

Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde gerçekleştirilen 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nın açılışında konuşan Erdoğan, konseyin, uygulanan reformlarla ilgili olarak uluslararası iş dünyasının görüş ve önerilerini  almak amacıyla 2004’te oluşturulduğunu hatırlattı.

Konseyin her toplantısında, Türkiye’nin ekonomik görünümü ve problemler noktasında konsey üyelerinin katkıları olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Konseyin, bizlere çok farklı ufuklar kazandırılması noktasındaki katkılarını inkar edemem. Her bir öneriyi, her bir tavsiye ve eleştiriyi not ettik; bunları da 1 yıl sonraki toplantıya kadar takip ettik. Her konsey toplantısında, bir önceki yıl dile getirilen konuları gündeme getirerek, o konulardaki ilerlemeleri birlikte değerlendirdik. Şunu burada özellikle vurgulamak isterim; Yatırım Danışma Konseyi toplantıları sadece oturduğumuz, konuştuğumuz, sonra da dağıldığımız toplantılar değildir. Bu toplantılarda, küresel boyuttaki otoritelerin, ekonominin bir röntgenini çekmesini sağlıyor, ortaya çıkan fotoğrafı da büyük bir ciddiyet ve kararlılıkla değerlendirmeye alıyoruz.”

Firmaların, İstanbul’u Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki operasyonlarını yönettikleri merkez olarak belirlemiş olmalarının da anlamlı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu tabii ki durup dururken olmamıştır. Gerekli incelemeleri, araştırmaları yaptıktan sonra bu tercihleri bu istikamette kullanmışlardır. Yatırım Danışma Konseyi toplantıları aracılığıyla siz değerli uluslararası iş dünyası temsilcileriyle düzenli bir şekilde bir araya geliyor, Türkiye’nin iş ortamına ilişkin fikir alışverişi gerçekleştiriyoruz. Dünya Bankası’nın üst düzey yöneticilerinin de bugün burada bulunuyor olması, Sayın Başkan’ın aramızda olması, gerçekten konseyimizin yapısını güçlendiren bir diğer unsur niteliğindedir. Bu vesileyle kendilerine katılımları için bir kez daha teşekkür ediyorum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23