• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Bosna Hersek'te

Yeniakit Publisher
2014-04-10 16:08:54 - 2014-04-10 16:08:54
Ekonomi Bakanı Zeybekçi Bosna Hersek'te

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki serbest ticaret anlaşmasını, başka hiçbir ülkeyle olmadığı kadar çok geniş bir kapsama çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Zeybekçi, başkent Saraybosna'daki Bristol Otel'de düzenlenen iş forumunda yaptığı konuşmada, Türk sanayici ve işadamları ile Bosna Hersek ekonomisine katkı sunmak ve istihdam seviyesini yükseltmek üzere Saraybosna'ya ziyarette bulunduklarını belirtti. 

Bakan Zeybekçi, Türkiye ile Bosna Hersek ilişkilerinin tarih boyunca hep iyi olduğunu ve bu iyi ilişkileri güçlü ticari işbirlikleri ile taçlandırmak istediklerini vurguladı.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki serbest ticaret anlaşmasının 2003 yılında yürürlüğe girdiğini anımsatan Zeybeçi, "Bu anlaşmanın kapsamadığı alanlar var. Kapsam dışında kalan tüm sektörleri Bosna Hersekli dostlarımıza açmaya hazırız. Bosna Hersek'teki potansiyelin, yetişmiş nüfusun kabiliyetlerinin farkındayız. Bosna Hersek ile beraber üçüncü ülkelerde neler yapabiliriz diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Zeybekçi, şöyle devam etti:

"İki ülke arasındaki 400 milyon dolarlık ticaret hacmini çok daha üst düzeye çıkaralım ve 100 milyon civarındaki Türk yatırmalarını artıralım ki kadim dostluğumuz çok daha ilerilere gitsin. İki ülke arasındaki dostluğu geleceğe taşıma konusunda sorumluluklarımız var. Bosna Hersekli dostlarımız da yatırımları, ikili ticareti artırma ve üçüncü ülkelerde iş yapma konusunda hevesli. Sırbistan ve Hırvatistan'ın da içinde olduğu yeni fırsatları birlikte değerlendirebiliriz."

Zeybekçi, "İşadamlarımızı nasıl Türkiye'de destekliyorsak, onların yatırımlarını burada da desteklemek istiyoruz. Bosna Hersek hükümetinin de bu isteğimize aynı şekilde karşılık vereceğine inanıyoruz. Buraya gelen yatırımcılara, arazi, enerji ve diğer alanlarda teşvikler sağlanırsa yatırımların ivme kazanacağını düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23