• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekmel’e Filistin öfkesi

Yeniakit Publisher
2014-07-06 08:21:00 - 2014-07-05 21:23:59
Ekmel’e Filistin öfkesi

“Türkiye Filistin konusunda tarafsız olmalı” diyen Ekmeleddin İhsanoğlu’na tepkiler sürüyor... AK Partili Boyraz, “Ekmel Bey tarafını belli etti” derken Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “‘Cumhurbaşkanı dünya mazlumlarına sahip çıkmalı’ dedi.

HASAN ÖNAL / ANKARA / MUHAMMED EMİN / İSTANBUL - Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’nin Filistin politikasına ilişkin açıklamalarına tepkiler devam ediyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Filistin davası konusunda Türkiye’nin tarafsız kalması gerektiğine ilişkin açıklama yapan İhsanoğlu’nun Filistin davasına karşı gizli nefretini ortaya çıkardığına dikkat çekti. Çatı aday İhsanoğlu’nun yaptığı tarafsızlık açıklaması ile aslında tarafını belli ettiğini dile getiren Boyraz, “Filistin’deki katliamlarla Ortadoğu’da insanlık haysiyetini, onurunu düşüren ve insanlığın kanını donduran İsrail’e karşı, insan olmanın haysiyeti içerisinde kalp ve dil ile de olsa bir tepki gösteremeyenlerin, yani taraf olamayanların tarafını, insanlığın ufku olan Peygamberler Peygamberi 1400 yıl önce zaten ilan ve ifşa etmiştir. Malum ölçü; ‘kalp ile dil ile el ile.’ Filistin davasında tarafsızlık telkininde bulunan Ekmeleddin Bey, bir anlamda tarafını beyan etmiştir. Dediğim gibi bu ifadeler Filistin’e karşı gizli bir nefretin, real-politik cakası ile sunumudur” diye konuştu.

“EKMELET‘TİN’ MİLLETİN OCAĞINA DİKİLMEK İSTENEN İNCİR AĞACI”

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun batı ile ilişkilerine de vurgu yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Boyraz, “Ekmelet‘tin’ Bey, benim gözümde, bizim ruh kökümüze düşman, Batının fideliğinde yetiştirilmiş yapay bir incir ağacıdır. Batının fideliğinden aldığı feyz ile ekmel olan ve müphem bir aksanla Türkçe konuşan bu zat 6 okun 7. eşantiyonu olarak milletin ocağına dikilmek istenen incir ağacıdır. Malumdur ‘tin’ Arapç’ada incir anlamına gelir, bu millet inciri ocağına dikmez” diye konuştu.

‘Cumhurbaşkanı dünya mazlumlarına sahip çıkmalı’

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı olarak aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, “Türkiye Filistin konusunda taraf tutmamalı” şeklindeki sözlerini eleştirdi.

Gündoğdu, “Filistin gibi terörist devlet İsrail’in baskı uyguladığı Mescid-i Aksa gibi bir meselede bile ‘tarafsız olacağım’ deniyorsa. Bu 1950 model bir Türkiye özlemi ortaya koymaktır. Ben bu çatı adayın milletin çatısının adayı olamayacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı’nın dünya mazlumlarına öncülük etmesini bekliyoruz” dedi.

Çatı’cılar tarih olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren küçük partilerle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Çelik, daha önceleri toplumdan kabul görecekleri günü bekleyen küçük partilerin, kendi siyasi iddiasından vazgeçip, çatı altına girerek kendi sonlarını getirecek iflas projesine ortak olduklarını kaydetti.

BİRBİRİNE ZIT PARTİLER BİR TORBADA BULUŞTU

Bakan Çelik, Türkiye’nin siyasi sisteminde çok sayıda parti bulunduğuna işaret ederek, “Küçük partilerin pek çoğu ‘Biz farklıyız diğerlerinden az oy alıyor olsak da bizim farklı bir fikrimiz var, bu fikrin bir gün toplum tarafından kabul göreceğini düşünüyoruz. O sebeple siyasi hayatımızı sürdürüyoruz, bu farklılığımızı korumak istiyoruz’ derler. Ama şimdi görüyorsunuz ki farklı, hatta birbirine zıt bir sürü parti bir torbanın içerisinde buluşuyor. Siyasi fikrinden, topluma vaat ettiği siyasi projelerden, siyasi iddiasından vazgeçiyor. Dolayısıyla çatı projesi bir siyasi iflas projesi olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

CHP’NİN UYDUSU HALİNE GELDİLER

CHP’nin organizasyonu olan çatıda, MHP’nin ve bazı partilerin bir araya geldiklerini hatırlatan Çelik, “CHP; bu çatı projesiyle tek parti sistemini özlediğini göstermiş oldu. Burada şaşırtıcı olan MHP üst yönetiminin tabanına böyle bir kararı dayatmış olması. Çünkü hiçbir zaman MHP tabanı, CHP projelerine destek vermez. CHP projesinin topluma ya da devlet hayatına egemen olduğu durumda milliyetçi tabanın nasıl incindiğini, nasıl birtakım sıkıntılara uğratıldığını geçmişte görmüştür. Çatıya dahil olan partilerin her biri kendi varlık sebebinden vazgeçiyor ve böyle bir projenin parçası oluyor, bir bakıma CHP’nin eksende olduğu uydulara dönüşüyorlar” dedi.

MHP TABANI ÇATIYA DESTEK VERMEYECEK

CHP yönetiminin bu kararına milletvekillerinden tabana kadar bir sürü tepki olduğunu hatırlatan Çelik, “Çünkü karar süreçlerinin, cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceği bir süreçte aşağıdan yukarıya şekillenmesi gerekir. Bunun yerine yukarıdan bir karar veriliyor, ‘adayınız budur, destekleyin’ deniyor. Bu tabii ciddi bir travma oluşturuyor. Milletvekillerinde de işte bu tartışmaları izliyoruz ama en büyük travma MHP’nin tabanında ortaya çıkacaktır. MHP köklü bir parti ve şimdi bu partinin tabanı CHP’nin projesinin destekçisi durumuna getirilmeye çalışılıyor. Buna ciddi bir reaksiyon gösterecekler” dedi. Seçim sonrasında AK Parti’nin krize gireceğiyle ilgili bir beklenti bulunduğunu söyleyen Çelik, seçimden sonra AK Parti ile ilgili bir kriz çıkmasını bekleyenlerin beklentilerinin boşa çıkacağını kaydetti.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23