• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekmel’e bu ayıp yeter!

Yeniakit Publisher
2014-07-03 07:45:00 - 2014-07-02 22:17:44
Ekmel’e bu ayıp yeter!

Alevilere rüşvet olsun diye seçim kampanyasını Hacıbektaş’tan başlatan ‘Çatı Aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu, Sivas olaylarını konuşurken önce Müslüman halkın Aziz Nesin’e gösterdiği tepkiye ‘kara taassup’ dedi, sonra da kimsenin Sivas olaylarından ceza almadığını söyleyip kara cehalet örneği sergiledi.

HABER MERKEZİ - Alevilere rüşvet olsun diye seçim kampanyasının ilk durağını Hacıbektaş olarak belirleyen Ekmeleddin İhsanoğlu, daha ilk gezisinde pot üstüne pot kırdı. CHP ve MHP’nin halktan beklediği desteği bulamayan ‘çatı aday’ı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sivas olaylarının yıldönümünde hem dindar insanlara ‘kara taassup’ iftirasını attı, hem de kara cehalet örneği sergileyip Sivas olaylarından kimsenin ceza almadığını iddia ederek Sivas mazlumlarına iftira atmış oldu.

POT KIRDI, İFTİRA ATTI, YARANMAYA ÇALIŞTI

Sivas olaylarının yıldönümünde Alevi seçmenin çokça bulunduğu Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gelerek burada vatandaşlardan oy isteyen Ekmeleddin İhsanoğlu, 2 Temmuz 1993 tarihinin “kara bir gün” olduğunu ifade etti. İhsanoğlu, aynı konuşma içerisinde 33 masum insanın hayatını kaybettiği Başbağlar köyü katliamını ise ağzına almadı. ‘Üzerinden 21 sene geçmesine rağmen Sivas olaylarının suçlularının cezalandırılmadığını’ iddia eden İhsanoğlu, mahkeme sonucunda idam cezasına mahkûm edilen 33 sanık ve 2 yıldan 20 yıl’a kadar ağır hapis cezasına çarptırılan 35 mazlûm mahkûmu görmezden geldi.

“Bugün güzelliklerle dolu tarihimizin kara lekelerinden birinin yıldönümüdür. 21 sene önce ülkemizde 30’a yakın insanımız kurban edildi. İki şeyden dolayı kurban edildi; kara taassup ve tahrik. Bin senedir bu topraklarda beraber yaşayan insanlar, bu kara taassubun ve tahrikin neticesinde böyle bir facia yaşıyorlar” diyen İhsanoğlu, tarihimizin facialarla dolu olduğunu iddia ederek “21 sene geçtiği halde, mahkemeler bittiği halde suçlu bulunmuyor, hüküm giyen bulunmuyor ve herkesin yaptığı yanına kâr kalıyor. Ben bu hadiseyi yapanları telin ediyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.

“Şunu talep ediyorum; O hadisenin yaşandığı Madımak Oteli’nin bir ibret müzesi olması lazım. Benim temennim budur” diyen İhsanoğlu, sürekli Sivas olaylarıyla birlikte anılan ve kadın çocuk demeden katledilen Başbağlar köyü sakinlerini ise hatırlamadı. İhsanoğlu’nun, Başbağlar katliamının yıldönümü olan 5 Temmuz’da mazlum ve mağdurları ziyaret edip etmeyeceği merak konusu oldu.

AZİZ NESİN TAHRİKİNE İHSANOĞLU MAKYAJI

İhsanoğlu, Sivas olaylarıyla ilgili bir potu da yine aynı konuda yayınladığı mesajda kırdı. Mesajında yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’den cümleler seçerek insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak tanımlayan İhsanoğlu, mesajında Sivas olaylarını kendi siyasetine alet etti.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 Cuma günü, Cuma saatinde Müslüman halka yönelik ateist Aziz Nesin ve arkadaşlarının tahriklerinden bahsetmeden “Tam 21 yıl önce bugün de arzuları birlik ve beraberlik mesajı vermek olan canlarımızın katledilmesinin yüreğimizde yarattığı acı ilk günkü tazeliğini korurken, böylesine acıların bir daha asla yaşanmaması adına tüm gayretimle çalışacağımı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı. İhsanoğlu’nun ateist tahrik propagandalarını ‘birlik mesajı’ olarak nitelendirmesi garip bulundu.

İhsanoğlu’na 5’li destek

ANKARA - Ankara’da bir araya gelen CHP, MHP, DSP, BTP ve DP genel başkanları, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için hazırlanan ortak deklarasyona imza attı. Kameralar önünde şov yapıp İhsanoğlu’nu destekleyen 5 partinin genel başkanı adına hazırlanan mutabakat metninde, “Türkiye ilk kez büyük bir toplumsal uzlaşıya imza attığı” savunuldu.

ÇATIDAKİ ÇATLAK GENİŞLİYOR

Diğer taraftan; daha önceden toplantıya katılacağını duyuran DYP ise son anda desteğini çekme kararı aldı. DYP’den yapılan açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’ın DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’ü arayarak “Demokrat Parti’nin, toplantıya DYP’nin çağrılmasından rahatsız olduğunu” dile getirdiği öne sürüldü. Açıklamada, “Partimize ve kamuoyumuza yapılan bu yakışıksız hareket sebebiyle çatı aday Sayın İhsanoğlu’na desteğimizi çektiğimizi, ortak basın toplantısına katılmayacağımızı duyururuz” ifadeleri kullanıldı.

EKMEL BEY HACI BEKTAŞ’TAYDI

CHP, MHP, DSP, DP ve BTP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ise deklarasyona imza törenine katılmadı. İhsanoğlu, törenin yapıldığı saatlerde Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesindeydi.

CHP’de çatı krizi sürüyor

ANKARA - CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na partililerden bir kısmının tepkisi hâlâ sürüyor. CHP’de İhsanoğlu’nun adaylığı için imza vermeyen 21 isim arasında yer alan CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert dille eleştirdi. Tarhan yaptığı yazılı açıklamada, “Partimin değerlerine inandığım, savunduğum için disipline verileceksem, hazırım” dedi. Tarhan açıklamasında, “Milletvekili arkadaşlarım tarafından Cumhurbaşkanı adayı olmam için başlatılan girişimin her kesimden ilgi görmesi, ülkemin geleceğine dair beni umutlandırmış ve yüreklendirmiştir. Gösterilen çatı adaya imza vermedim. Çünkü, gücünü demokrasiden alması gereken bir partide, adayın tespit yöntemi demokratik, şeffaf değildi. Halk tarafından seçilecek ilk cumhurbaşkanı adayını biz halk partililer medyadan öğrenmemeliydik, eleştirdiğimiz yöntemleri biz uygulamamalıydık. Çünkü aday, bize ait ilkeleri, Anadolu aydınlanma kültürü ve değerlerini, baskıya karşı adalet mücadelesini ve tarihimizin en özgürlükçü halk hareketi olan gezinin ruhunu temsil etmiyordu” görüşünü kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23