• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eggs Royale yemeği nasıl yapılır? Eggs Royale tarifi

Yeniakit Publisher
2019-12-07 10:47:00 -
Eggs Royale yemeği nasıl yapılır? Eggs Royale tarifi

Yumurta birçok ana yemeğin, ara sıcağın ve kahvaltıların içerisinde sık sık kullanılan ve yakışan bir besin. Özellikle yurt dışında yumurta ana yemekler için kullanılabiliyor. Bunların en çok tercih edilenlerinden Eggs Royale'in püf noktaları haberimizin detayında saklı.

Yumurta birçok ana yemeğin, ara sıcağın ve kahvaltıların içerisinde sık sık kullanılan ve yakışan bir besin. Özellikle yurt dışında yumurta ana yemekler için kullanılabiliyor. Bunların en çok tercih edilenlerinden Eggs Royale'in püf noktaları haberimizin detayında saklı. 

Eggs Royale yapmanın püf noktalarını, inceliklerini ve lezzetini verecek sırları sizler için bu tarifte derledik. Harika bir yumurta için haberi okumaya devam edin.

Malzemeler

  • 2 dilim köy ekmeği
  • 2 adet büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 4 dilim füme somon
  • tuz, karabiber

Holandez sosu 

  • 3 adet büyük yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 200 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
  • tuz

Bir küçük tencerede 3 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesini, karabiber toplarıyla beraber kaynatıp, uçurarak yarıya düşürün. Akabinde ocaktan alıp süzgeçte süzüp bir kaba alın ve biraz soğutun. Karabiber aromasını almış, yoğun bir sirke elde etmiş olacaksınız.

Sırada berrak tereyağı elde etme işlemi var. 200 gram tereyağını bir tencerede ocağın üstüne alıp düşük ısıda eritin. Bu esnada kabarmamasını ve pişmemesini sağlayarak sadece eritin.

Bu işlemin devamında tereyağı eriyip sıvılaştıktan sonra üstünde ve dibinde süt katıları birikecektir. Bir metal kaşık yardımıyla üstteki süt katılarını ayırın. Kalanı bir başka kaba aktarırken, gerekirse yine kaşık kullanarak dibindeki süt katılarının da berrak tereyağına minimum oranda karışmasına dikkat edin.

Üç büyük boy yumurtanın sarılarını ayırıp bir kaba alın. Bir tencere ve üzerine oturtunca dibi tencerenin dibine değmeyecek bir cam ya da metal kap ayarlayın. Tencerenin dibine, kabı üstüne oturtunca 3-4 parmak boşluk kalacak kadar su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra altını kısarak çok hafifçe kaynayan hale getirin.

Kabı tencerenin üstüne oturtmadan önce içine yumurta sarılarını ve hazılanan sirkeyi ekleyin. Kabı tencerenin üstüne alıp bir çırpıcı yardımıyla durmaksızın hızlı hızlı çırpmaya başlayın. Dairesel hareketlerle bir süre çırpın ve kabartın. Çırpıcı çizgi çizgi izler bıraktığı anda istenen kıvam elde edilmiş olacaktır. 

Tereyağını yavaş yavaş, bir elle yumurtalara eklerken diğer elle çırpma işlemine devam edin. Gerekirse arada tereyağını kesip sadece çırpın. Bu noktada ocaktan alıp kenara koyun. Tuzu ve limon suyunu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sos açık sarı, yoğun kremamsı bir hale gelince sos hazır hale gelecektir. 

Tencerede bolca suyu kaynatın ve içine biraz tuz serpin. 2 kaşık açık renk sirke ekleyin. Su kaynamıyor hale gelecek. Yumurtayı bir kepçenin içine kırın. Bir kaşıkla suyun içinde girdap yapın. Yumurtayı kepçenin içinden su hizasından girdabın içine bırakın. Kaşık yardımıyla, dalgalanan yumurta kanatlarını usulca yumurtanın üzerine doğru kapatın ve yapışmasını sağlayın. Ateşin altını daha fazla açmadan 2-4 dakika pişirin. 4 dakikayı aşarsanız tamamen katı hale gelecektir.

Ekmekleri o sırada çok yakmadan kızartın. Yumurtaları kaşıkla usulca çıkarıp bir kağıt havlunun üzerine alıp sularını çektirin ve üzerine tuz, karabiber ilave edin.

Ekmeklerin üzerine yumurtaları yerleştirin. Yanlarına porsiyon başına 2 somon dilimini ekleyebilirsiniz. Üzerlerine hollandez sosunu gezdirin ve bekletmeden tüketin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23