• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ege’de destek yüzde 60’ın üzerinde

Yeniakit Publisher
2013-04-18 23:05:00 - 2013-04-18 21:06:22
Ege’de destek yüzde 60’ın üzerinde

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Başkanı Tarhan Erdem, “İzmir’de destek yüzde 60 demiştim, şimdi bunun da üzerinde olduğunu düşünüyorum” dedi.

İZMİR- Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, vatandaşların kendilerine verdiği destek nedeniyle İzmir’den umutlu ayrıldı. İzmir temaslarını değerlendiren Tarhan Erdem, çözüm sürecine ülke genelinde bir destek olduğunu, bu destek oranının iller itibarıyla küçük farklılıklar gösterdiğini dile getirdi.        
Temasları öncesi herhangi bir beklenti içinde girmediğini ifade eden Erdem, İzmir ile diğer iller arasında da büyük farklılıklar olmadığını gördüğünü söyledi.        
Heyet üyesi Avni Özgürel de İstanbul’dan hareket etmeden önce gazetelerde çıkan yazılarda, heyetin İzmir’de “cadı kazanına düşüyormuş” gibi aktarıldığını, ilk temaslarında sürece karşı çıkanların da büyük nezaket ve saygıyla kaygılarını ifade ettiğini kaydetti.        
“(En zor bölge sizin) yorumlarıyla gittik, çok daha ılımlı bir İzmir ile karşılaştık” diyen Özgürel, ezici çoğunluk olmasa da büyük çoğunluğun sürece destek verdiğini gördüğünü dile getirdi.   
“İZMİR GÖSTERİLDİĞİ GİBİ DEĞİL”
Heyette yer alan Hasan Karakaya ise Ege Bölgesi’nin sürece destek anlamında en kritik bölge görüldüğünü, sürece “evet” diyenlerin oranının yüzde 43.5, “hayır” diyenlerin ise yüzde 49.5 olduğunun açıklandığını ifade ederek, “Dolayısıyla nasıl bir ille karşılaşacağımızı önceden bilerek gittik” ifadelerini kullandı. Manisalı olduğunu, bu nedenle rakamları biraz abartılı gördüğünü kaydeden Karakaya, İzmir’de son derece olumlu bir havayla karşılaştıklarını dile getirdi. Hasan Karakaya, İzmirlilerin sürece ilişkin bazı endişeler taşıdığını fakat bunların giderilmeyecek endişeler olmadığını söyledi.
Prof. Dr. Baskın Oran da İzmir’deki temaslarında olumsuz bir durumla karşılaşmadığını, hatta ilk görüşmelerinin beklediğinden daha olumlu geçtiğini ifade etti. Oran, “90 yıllık ezberi, 90 dakikalık görüşmelerle bozmak mümkün olmamakla birlikte yapılan çalışmaları çok önemli ve yararlı bulduğunu” söyledi.
Fadime Özkan da İzmir’e Ege Bölgesi’nin sürece yüzde 43.5 oranında “evet”, yüzde 49.5 oranında “hayır” dediği bilgisiyle geldiklerini ancak kendisinin verilerle değil, insanların duyguları ve düşünceleriyle ilgilendiğini söyledi. İzmir’de güzel karşılandıklarını kaydeden Özkan, sokakta karşılaştıkları İzmirlerin sorularını, endişelerini, düşüncelerini not ettiklerini anlattı. Özkan, İzmir’in süreci zannedilenden daha yüksek oranda desteklediği yönünde izlenim edindiklerini ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23