• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Efendimiz'in (sav) sahip çıktığı ağlayan çocuk 'Filistin'!

Yeniakit Publisher
2023-10-24 18:02:00 - 2023-10-24 18:58:34

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Filistin adlı sahabenin kıssasıyla Müslümanlara ç.ağrıda bulundu.

"Sahabe arasında adı Filistin olan bir sahabi var." diyen Görmez, "İmam-ı Buhari Tarih-i Kebiri'nde Beşir Bin Makrebe el Filistini diye bir sahabiden söz eder. Ve o sahabinin adı zamanla Filistin olmuştur." bilgisini aktardı.

Mehmet Görmez, Filistin adlı sahabeye Efendimiz'in (sav) bir bayram sabahında nasıl sahip çıktığını anlattı:

Peygamber Efendimiz (sav), bir bayram vaktinde bütün çocuklar oynarken hüzünlü bir şekilde oturan çocuğun yanına gider. Arkadaşlarıyla neden oynamadığını sorar. O da babasının Uhud'da şehit düştüğünü, annesinin başka biriyle evlendiğini ve yalnız kaldığını ifade eder. Peygamberimiz (sav) de ona der ki "Muhammed (as) banan olsun, Aişe annen olsun, Hasan, Hüseyin kardeşlerin olsun istemez misin?

O da büyük bir mutlulukla kabul eder. Hazreti Peygamberin (sav) evinin bir ferdine dönüşür. İşte o çocuğun adı Filistin'dir.

Görmez sözlerinin devamında Müslümanlara şöyle çağrı yaptı: Bugün aslında yapılması gereken şey İslam ümmetinin Peygamber'in (sav) yerini alması, onun adı Filistin olan sahabi ile kurduğu o ilişkiyi kurması lazım.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet Faruk

Fetöcü M. Görmez imanamı gelmiş.

Osmanlı Torunları

Yüce Allahhım Bi israyili İngiltereyi Fıransayı Almanyayı kamdayı yunanisdanı Rumusdanı Amarikayı yer yüzündeki Tüm zalimleri katilleri Terörtleri S*ysuzların Soyunu Kurut kafirleri kefereleri firavunları Haçlı Tohumlarını Domuzlarını Devletlerini Tez Vakitde ya kahar isminle kahru param Parça Etsin cayır cayır yaksın cehennemin yedi kat yerin dibine Soksun yüce mevlam Amin Amin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23