• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Edirne II. Beyazıd Külliyesi mason işgali altında

Yeniakit Publisher
2013-05-20 21:55:00 - 2013-05-20 19:57:16
Edirne II. Beyazıd Külliyesi mason işgali altında

Edirne’deki II. Beyazıd Külliyesi içerisinde bulunan ve Sağlık Müzesi olan tarihi Şifahane’yi rotary kulüpleri ‘istila’ etti. Trakya Üniversitesi’ne bağlı olan Sultan II. Beyazıd Darüşşifası’nın odalarından bazıları rotary kulüplerine verilirken, rotaryen

RAMAZAN ALKAN / ANKARA
Edirne’deki II. Beyazıd Külliyesi içerisinde bulunan ve Sağlık Müzesi olan tarihi Şifahane’yi rotary kulüpleri ‘istila’ etti. Trakya Üniversitesi’ne bağlı olan Sultan II. Beyazıd Darüşşifası’nın odalarından bir tanesi rotary kulüplerine verilirken, rotaryenlerin burayı masonik figürlerle doldurduğu ortaya çıktı. Rotaryenlerin tarihi müzeyi ayin yerine çevirdikleri görülürken, duvarlardaki resimlerde ‘Hourus’un gözü’, ‘iyileştirici şeytan pazusu’, ‘köpek kafalı tanrı Anubis’ ve ‘şeytanı temsil eden tek gözlü ve boynuzlu keçi’ yer alıyor.
TARİHİ DARÜŞŞİFA
II. Beyazıd Külliyesi ve Şifahanesi Fatih Sultan Mehmet’in oğlu ve 8. Osmanlı Padişahı Sultan II. Beyazıd tarafından 1484 yılında Akkirman Seferi sırasında temeli atıldı. 1488 yılında yapımı tamamlanan külliye ve şifahane uzun yıllar vatandaşlara hizmet verirken, 1984 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından külliyenin cami kısmı hariç diğer bölümleri Trakya Üniversitesi’ne devredildi. Uzun yıllar Trakya Üniversitesi öğrencilerinin eğitim gördüğü Darüşşifa, 1997 yılında Kültür Bakanlığı kararıyla Sağlık Müzesi yapıldı. 2000 yılında ise Darüşşifa’nın Şifahane kısmı Psikiyatri Tarihi Bölümü olarak düzenlenirken, burası bal mumundan yapılan mankenlerle tarihine uygun bir şekilde canlandırıldı.
2007 yılında masonik örgüt Uluslararası Rotary 2420. Bölge Federasyonu ile Trakya Üniversitesi işbirliğinde tarihi yapının bir kısmı rotaryenlere teslim edildi. Rotary Kulübü ise ‘Sultan II. Beyazıd Tıp Medresesi’ adını verdiği odayı kısa bir süre içerisinde ayin yerine çevirdi. Oda içerisinde çok sayıda masonik ve illuminatiye ait olan figürler yer alıyor. Tarihi mekânda şeytanı temsil eden hayvan resimlerinde şeytan iyileştirici bir figür olarak gösteriliyor. Resimlerin altında yer alan yazılarda ise şeytan övülerek, hastalıklara nasıl deva olduğu anlatılıyor.
TARİHİ MEKÂNDA HOURUS’UN GÖZÜ
Rotary kulübünün düzenlediği tarihi mekânda şunlar yer alıyor: “Hourus’un gözü, iyileştirici şeytan pazusu, köpek kafalı tanrı Anubis, eski Mısır’a ait Firavun resimleri ve sembolleri, tek gözlü hayvan resimleri, yarı insan yarı hayvan figürleri, şeytani ayinleri temsil eden resimler, şeytanı temsil eden tek gözlü ve boynuzlu keçiler, ameliyat edilen çıplak kadın resimleri, iskeletler, kafatasları ve geçmiş dönemlerde kullanılmış tıp araç gerekleri.
Osmanlı’nın yıkılışında rol alan masonlar, ülkemizde hala faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürürlerken, Rotary ve Lions Kulüpleri’ni kendilerine kılıf olarak kullandıkları belirtiliyor. Trakya Üniversitesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü masonik teşkilatın bu faaliyetlerine göz yummakla eleştiriliyor.
VATANDAŞ OYNANAN
OYUNUN FARKINDA
Külliye ve Sağlık Müzesi’ni ziyaret eden binlerce ziyaretçi masonik figürlerden habersiz tarihi mekânı gezerken, birçok vatandaşın şeytani figürlerden etkilendiği belirtiliyor. Duyarlı vatandaşlar ise müzede oynanan oyunun farkına vararak duruma tepki gösterdiler. Kısa bir süre önce İstanbul’dan bir gurupla müzeyi ziyaret eden Emin Çavuşoğlu adlı bir vatandaş, durum karşısında sessiz kalmayarak tepkisini dile getirdi. Çavuşoğlu şunları söyledi: “Osmanlı Devleti’nin yıkılmasında ve İslam’a karşı büyük düşmanlık ve zararı dokunan ve her karanlık olaydaki kişilerin mason olduklarını düşününce bu örgütün acaba nasıl bir zehir enjekte edeceklerini merak ederken girdiğim başka bir odadan şüphelerimin haklı olduğunu gördüm. Odanın ismi ‘Tarihten günümüze tıp gelişimi’ ama odanın tamamı mason ve illuminati resimleriyle dolu.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23