• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ebubekir Sofuoğlu'ndan Meral Akşener'e tarih dersi!

Yeniakit Publisher
2023-04-28 23:29:00 - 2023-04-29 00:26:51

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Hazreti Ali-Muaviye yorumunu değerlendiren Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Akşener için "Ya tarihi bilmiyor ya da başka niyeti var." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta içi Sözcü TV canlı yayınında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik üzerine kaydettiği videoyu değerlendirdi.

İP'li Akşener, "Ben tarihçiyim, zaman zaman kendime sorarım. Muaviye mi, Hazreti Ali mi? Hazreti Ali. O dönemde yaşayaydım, hepinize soruyorum, Muaviye'nin ordusunda mı yer alırdım, Hazreti Ali'nin mi? Elbette ki Ali. Biz merti severiz." dedi.

Akşener'in sözlerini değerlendiren Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, "Hz Ali Efendimiz de Hz Muaviye (r.a.) de Efendimiz'in (sav) büyük sahabelerindendi. Bunları karşı karşıya getiren sebep olan Cemel Vakasının asıl tahrikçikisi Abdullah ibni Sebe adlı Yahudidir." bilgisini paylaştı.

Akşener'i eleştiren Prof. Sofuoğlu, "Tarihçi olduğunu söylüyor ama bu fitneciden bahsetmiyor. Ya bilmiyor ya da başka niyeti var." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

resat

bırak o mert ayaklarını ,biz günümüz batini inancını destekleriz desene şuna ,aklınca ,kılıçtarın ,oy cambazlıgını ,yapıyor ,anlıyan lar bilenler ,senin bu milletin inancına olan düşmanlıgının şifrelerini çok iyi çözer ,okadar bunların ve efendilerinin gözü dönmüşki ,artık bu ülkeyi parçalamak için her yola tevessül ediyorlar ,,bu ülkede tarihi ,şifreleri gayet iyi bilenlerde var ,efendiniz abd nin düşmanının rengini yeşile çevirince bunun ne anlam ifade ettiğini ,düşman diye saldırdıklarına bakın ,müslümanların hangi kesimini kastettiğini , kimlerin öldürüldüğünü,ırakta,suriyede , kimlerin yurtlarından sürüldüğnü ,kimlerin mezarlarının tarumar edildiğini,bilenler var bu ülkede, Hz Ali ra HI Muaviye öldürmedi , Hz osmanı öldüren sebeiler öldürdü ,hatta biri abis diğeride kardeşti katiller,amerikanın haçlıların faydasına olacak şekilde düzenlenmiş yalan yanlış bilgilerle bilmişlikmi taslıyorsun ,yoksa adammı kandırmaya çalışıyorsun ,diyarbakırdan başladın hala yalan söylüyorsun ,, SEN HERKESİ CHİL SERSEM Mİ SANIRSIN ,O SENİN KÜÇÜK GÖRDÜKLERİN ESRAR U DERUNU BİLİR ,,

Musab

Genelde Sahabeyi Kiramın ranhum tamamı özelde de Hz Muaviye ra kırmızı çizgimizdir. Meral apla sen once Sahabeyi Kiram ranhum kim olduğunu öğren
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23