• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Düşük maliyetli Chromebook, Mac'i geçmeyi başardı

Yeniakit Publisher
2016-05-20 10:18:00 -
Düşük maliyetli Chromebook, Mac'i geçmeyi başardı

Öğrenci bilgisayarı olarak da isimlendirilen Chromebook ilk kez Mac bilgisayarları geride bıraktı.

Google'ın düşük maliyetli Chromebook serisi dizüstü bilgisayarları için önemli bir dönüm noktası yaşandı. Öğrenci bilgisayarı olarak da isimlendirilen Chromebook ilk kez Mac bilgisayarları geride bıraktı.

IDC analisti Linn Huang The Verge sitesine yaptığı açıklamalarda dönüm noktasını doğrularken, 2016 yılı birinci çeyrek döneminde Amerika’da Chromebook satışlarının ilk kez Mac satışlarını geride bıraktığını bildirdi.

IDC’nin ilk kez Chromebook satışlarına ilişkin veriler açıkladığına şahit oluyoruz. Son dönemde Chromebook ürün hattına birçok yeni ve iddialı modelin dahil edilmesi ve Amerika’da özellikle okulların Chromebook bilgisayarlara ilgi göstermesi satışların artmasında başlıca etkenler oldu.

2 MİLYON CHROMEBOOK SATILDI

Google ocak-mart döneminde sadece ABD’de 2 milyon Chromebook satışı gerçekleştirmeyi başardı. Apple ise aynı dönemde 1.76 milyon Mac satışı gerçekleştirdi.

Amerika dışında ise Chromebook satışlarının kayda değer bir seviyede olmadığını belirtmekte yarar var. Zira PC çözümleri Türkiye de dahil hala birçok ülkede resmi olarak satışa sunulmuyor.

İlerleyen süreçte Chromebook’lara ilginin daha artacağını söyleyebiliriz. Google şu sıralar devam eden Google I/O etkinliğinde Android uygulamaların Chrome OS işletim sistemine geleceğini resmen doğruladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23