• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Durmazlarsa ateş edin!

Yeniakit Publisher
2014-03-10 19:37:00 - 2014-01-24 08:38:37
Durmazlarsa ateş edin!

Jandarma üsteğmenin iftira içerikli ihbarı ile gerçekleşen skandal operasyona katılan alt kademe personele, MİT mensuplarının El Kaide militanı olarak tanıtıldığı, dur ihtarına uyulmaması halinde ateş açılması emri verildiği ortaya çıktı.

MURAT ALAN / İSTANBUL - Hakkında çifte soruşturma başlatılan Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Savcı Aziz Takcı’nın göz yumması ile gerçekleştirdiği ihanet operasyonu ile ilgili dehşet verici bilgiler gelmeye devam ediyor. Skandal operasyona katılan alt kademe personele, MİT mensuplarının El Kaide militanı olarak tanıtıldığı, dur ihtarına uyulmaması halinde ateş açılması emri verildiği ortaya çıktı. İstihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporda terörist gibi elleri kelepçelenerek askeri araçlara konulan MİT personeli ve yardım TIR’larının şehir merkezine götürülerek önce arama yapılıyormuş gibi gösterilip, arkasından aramanın yarım bırakılıp, tırda silah var izlenimi verileceği öğrenildi.  

Adana’daki TIR operasyonu ile ilgili istihbarat birimlerince hazırlanan rapor skandal olayın perde arkasına aydınlatıyor. Raporda operasyonun Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve stratejik birimlerini uluslararası kamuoyu nezdinde “teröre destek veren ülke” konumuna getirmek için kurgulandığı, bir kısım jandarma personeli ile yargı mensubunun telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olmak için ittifak kurduğu belirtildi. 

NAMLUYA MERMİ SÜRÜP ATEŞ AÇMAKLA TEHDİT ETTİLER  

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Savcı Aziz Takcı’nın organize ettiği operasyonda, MİT’e ait TIR’lara 12.00’da Ceyhan Karayolunda dur ihtarı çekildiği, eskort araçtan inip görev yazısı ve kimlik göstermek isteyen MİT mensuplarının ateş açma tehdidiyle kelepçelendiği ifade edildi. 3 jandarma personelinin uzun namlulu silahlarının kurma kolunu çekip mevzi alması üzerine direnmeyen MİT mensuplarının terör örgütü üyeleri gibi karga tulumba gözaltına alındığı kaydedildi. 

MİT PERSONELİNE, EL KAİDELİ TANITIMI

“Ateş açma tehdidi” ve “kelepçeleme” işlemi ile ilgili yapılan araştırmada, üst düzey bir personelin operasyona katılacak astlara, durdurulacak araçlarda tehlikeli El Kaide militanlarının bulunduğunu söylediği, bomba götüren militanların dur ihtarına uymaması halinde ateş açılması emri verdiği kaydedildi. Raporda personele “durmazlarsa ateş açın” denildiği belirtildi. 

TIR’LAR ŞEHİR MERKEZİNE GÖTÜRÜLÜP 

KAOS  OLUŞTURULMAK İSTENMİŞ

“7 TIR durduruldu” iddiasının gerçeği yansıtmadığı, yardım götüren TIR sayısının 3 olduğu ifade edildi. Durdurulan TIR’ların arama yapılmak üzere jandarma’ya ait bir alana götürülmek üzereyken, koordinasyonu sağlayan görevli subaya telefonla talimat geldiği, TIR’lardan 1 tanesinin ayrılıp MİT mensuplarıyla birlikte şehir merkezine götürülmeye çalışıldığı vurgulandı. Günün en hareketli saatinde basın mensuplarının eşliğinde şehir merkezine götürülüp yüzlerce vatandaşın önünde TIR’ın aranmaya başlanacağı, bu arada halkın içine karıştırılan provokatörler vasıtası ile karışıklık çıkartılacağı ve bu kaos gerekçe gösterilerek aramanın yarım bırakılacağı, ardından da “Tırda silah vardı, arattırmadılar” propagandasını, daha sansasyonel şekilde  yaptırılacağı öğrenildi. 

Şov amaçlı tezgaha, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un engel olduğu öğrenildi. Valinin tepkisi üzerine ayrılan TIR’ın Jandarma’ya ait alana götürülmek istenen diğer TIR’lara katıldığı ifade edildi. 

GÖRÜNTÜLERİ SERVİS EDEN EKİP

Adana İl Jandarma Komutanlığında 6 kişilik olay yeri inceleme ekibi bulunurken, TIR’lar da yapılmak istenen arama için 30 kişilik bir grubun geldiği, çevre illerden gelmedikleri anlaşılan bu şahısların bir kısmının asker olmadığı tespit edildi. T24 isimli internet sitesinde plakalarına kadar yayınlanan araç fotoğraflarının da bu şahıslar tarafından çekildiği belirlendi.  

YOĞUNLUKTAN YEMEĞE BİLE KATILMADI 

Operasyonun odak noktasında Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğ. Hamza Celeboğlu bulunduğu ileri sürülüyor. Takcı ve Celeboğlu’nun tüm toplantı ve görüşmelerini iptal edip kumpas amaçlı operasyonun detaylarını planlamak üzere bir araya geldikleri iddia ediliyor. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Tuğ. Celeboğlu’nun Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından davet edildiği yemeğe ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun davet ettiği 6. Büyükelçiler Konferansına iş yoğunluğunu bahane edip katılmadığı belirtildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23