• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyayı çalkalayan Çin ve DSÖ iddiası! İşte koronavirüste saklanan gerçek

Yeniakit Publisher
2020-05-11 23:26:00 -
Dünyayı çalkalayan Çin ve DSÖ iddiası! İşte koronavirüste saklanan gerçek

Batılı ülkelerin Dünya Sağlık Örgütü üzerindeki Çin etkisine ilişkin iddiaları artıyor. Der Spiegel’in Alman istihbaratı BND’ye dayandırdığı haberine göre Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 21 Ocak’ta DSÖ Genel Direktörü’nü arayıp “virüsün kişiden kişiye bulaşması hakkında bilgi vermekten kaçınmasını ve salgın uyarısı yapmasını ertelemesi”ni istedi. Bu da önlemlerin gecikmesine yol açtı. DSÖ iddiayı reddetti.

Çin hükümetinin, Dünya Sağlık Örgütü'ne koronavirüsün insandan insana bulaştığını açıklamaması için baskı yaptığı iddia edildi. Dünya Sağlık Örgütü konu hakkında açıklama gerçekleştirdi.

Çin hükümeti ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nün Çin'in istekleri doğrultusunda hareket ettiğini savundu ve yapılacak yardımları kesme kararı aldı.

Çin ile DSÖ arasında karanlık ilişki

DSÖ, para konusunda alınan bu kararın ardından açık bir şekilde Çin'in sözcülüğüne savundu. Yaşanan gelişmelerin ardından Çin, DSÖ'ye 30 milyon dolarlık bağışta bulundu.

Gerilim sürerken Alman İstihbarat Teşkilatı (BND) konuya ilişkin araştırmalar yaptı.

Alman istihbaratı ortaya çıkardı

Alman istihbaratının yaptığı araştırmalara ulaşan Alman haber dergisi Der Spiegel okuyucularına özel bir haber servis etmişti. Haberde, "21 Ocak'ta Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yaptığı telefon görüşmesinde, DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'dan, virüsün kişiden kişiye bulaşması hakkında bilgi vermekten kaçınmasını ve bir salgın uyarısı yapmasını ertelemesini istedi" ifadelerine yer verilmişti.

DSÖ inkar etti

DSÖ ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Der Spiegel’in iddiaları asılsız ve gerçek dışıdır. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 21 Ocak’ta hiçbir görüşme yapmamıştır. Bu tür asılsız haberler salgınla mücadele konusunda DSÖ’nün ve dünya genelindeki çalışmaların gündemini değiştirme amacı taşıyor. Ayrıca, Çin hükümeti zaten 20 Ocak’ta corona virüsünün insandan insana bulaştığını açıklamıştı.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Milletin iradesi

yemezler pis siyonist medyası der Spiegel, coronavirüs, ün sahibi siyonistleri Çinin arkasına saklamak için sizemi görev verildi ?..

ismet soner

minareyi çalan kılıfını önceden hazırlarmış. çin ve dsö herşeyin cevabını yetiştiriyor, ama covid-19'a yakalanmış insanlar dünyanın dört bir yanına gidip hastalığı dünyaya bulaştırırken neden çin'in vuhan dışındaki eyaletlerine bulaşmadığının cevabını veremiyor. vuhan karantinaya alındı ya diyorlar. iyi de vuhan karantinaya hastalık ortaya çıkıp yayıldıktan iki ay sonra karantinaya alındı. zaten onun için dünyaya yayıldı. peki vuhan'daki hastalık kapmış insanlar dünyaya giderken, aralarından hiçbiri çin içinde başka eyaletlere, komşu eyaletlere seyahat etmedi mi? buna cevap veremiyorlar, duymazdan geliyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23