• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya'nın 'kalp atışı' olarak bilinen değer değişti

Yeniakit Publisher
2016-05-02 14:56:00 - 2016-05-02 20:42:24
Dünya'nın 'kalp atışı' olarak bilinen değer değişti

Dünya'nın dengesini bozduğumuz ve dünya üzerindeki yaşamı günden güne yok ettiğimiz tartışılmaz bir gerçek. Bu durum, şimdiye kadar eşi bulunamamış olan gezegenimizi tam anlamıyla öldürüyor ve onun doğal değerlerini bozuyor.

Russian Space Observing System tarafından yapılan son ölçümler, Dünya'nın doğal değerlerinden birisi olan ve "Dünya'nın Kalp Atışı" olarak bilinen Schumann rezonans değerlerinin çok büyük bir değişim gösterdiğini ortaya koydu.

"DÜNYA'NIN KALP ATIŞI" NEDİR?

Schumann Rezonans Değerleri

"Dünya'nın Kalp Atışı" olarak bilinen şey, Schumann rezonans değerleridir. Schumann rezonans değerleri, Dünya'nın iyonosfer tabakası tarafından geri yansıtılan elektromanyetik dalgaların frekans değerine verilen isimdir. Genellikle bulutlarda gerçekleşen elektriksel olaylar tarafından belirlenen bu değer, ortalama olarak 7.83 Hz'dir. Bu frekans değerini matematiksel işlemlerle tahmin eden Winfried Otto Schumann, 1952 senesinde gerçekleştirdiği bu tutarlı tahmini sayesinde, sonradan net olarak ölçülebilen bu değerlere ismini vermeyi başarmıştır. Bilim insanlarının onlarca sene üzerinde çalışmalar yürüttüğü ve incelediği bu değer, birçok farklı etken tarafından değiştirilebilir. Küresel ısınmanın da içerisinde bulunduğu bu etkenler, 7.83 Hz değerini biraz yükseltebilir veya düşürebilir.

SCHUMANN REZONANS DEĞERLERİ NASIL DEĞİŞTİ?

Schumann Rezonans Değerleri

Normalde 7.83 Hz civarlarında olması gereken bu değer, Russian Space Observing System'ın son ölçümüne göre ortalama olarak 8.5 Hz değere sahip. Bazı günlerde 16.5 Hz'ye kadar yükselebilen bu değer, bilim insanlarının daha önceden tanıklık etmediği seviyelerde. Şu an bu değerin neden yükseldiğine kesin bir cevap veremeyen bilim insanları, küresel ısınmanın da etki ettiği bu değerin yükselme nedeninin ne olduğuna dair tahminler yürütmekle yetiniyorlar.

BU DEĞER BİZLERİ NASIL ETKİLER?

Schumann Rezonans Değerleri

Schumann rezonans değerlerinin direkt olarak insan beyniyle bir bağlantısı olduğu keşfedilmiştir. Bu doğal değerlere göre kendini ayarlayan beynimiz, farklı durumlarda frekans değerini değiştirir. Örneğin 12-15 Hz arasındaki değerlere Sensory-Motor Rhythm (SMR) denir. Bu değerlerin bir diğer ismi de 'uyanmış sakinlik hali'dir. Bu değerler arasında çalışan beynimiz, düşüncelere daha kolay odaklanır ve işlemleri daha zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirir. Her şeyi çözebilmemize ve her şeye odaklanabilmemize rağmen beynimiz bu seviyelerde sakindir ve algıladığı şeylere tepki göstermemeye eğilimlidir.

Genellikle 8.5 Hz ve 16.5 Hz değerleri arasında değişkenlik gösteren Schumann rezonans değerleri, insan beyninin bir mod değişim frekansında sıkışık kalmasına neden olabilir. Bu durum da bizlere sakin, ancak dikkatsiz bir beyin hareketliliği sunar. Öte yandan sürekli olarak başka modlara geçiş yapmaya zorlanan beynimiz, sık yaşanan değişimlerden ötürü yorgunluk, sersemlik, üzgünlük hissedebilir. Bazı bilim insanlarının, ortalama frekans değerinin yükselmesiyle birlikte zaman kavramımızın da değişeceğine ve zamanın bizler için daha hızlı geçeceğine inanıyor.

 

(Webtekno)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23