• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Dünya barışının teminatı İslam’dır”

Yeniakit Publisher
2013-05-23 23:45:00 - 2013-05-23 20:45:37
"Dünya barışının teminatı İslam’dır"

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, İslam’ın her çeşit sömürge ve haksızlığa karşı olduğunu belirterek, “İslam, terörle asla bağdaştırılamaz.

İSTANBUL
 İslam, dünya barışı için bir tehdit değil, bilakis İslam bir teminattır” dedi.
ESAM tarafından “Yeni Bir Dünya ve Adil Düzen” temasıyla düzenlenen 22. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresinin açılışında konuşan Kutan, önceki kongrelere şeref konuğu olarak katılan eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ı rahmetle andıklarını söyledi.
Kutan, üç gün sürecek kongrede, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun değerlendirileceğini aktararak, “İslam dünyasında meydana gelen hadiseleri birlikte inceleyeceğiz. Ortak hedefler ve çözümler konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Barış medeniyeti olan İslam medeniyetinin inşasına yönelik ortak adımlarımızı belirlemeye çalışacağız. Ülkelerimizin ve yeryüzünün imar ve ıslahı için Müslümanlar olarak üzerimize düşen görevlerimizi yerine nasıl getireceğimiz hususunda görüş ve önerilerimizi paylaşacağız” diye konuştu.
İslam dünyasının şu anda tarihinin en kritik ve en badireli dönemini yaşadığına işaret eden Kutan, şöyle devam etti:
“Çünkü birçok İslam ülkesinde zulüm, kan ve gözyaşı var. Bu ülkelerdeki Müslüman kardeşlerimiz, insanlık dışı vahşet ve katliamlarla karşı karşıyadır. Dünya halkının büyük bir çoğunluğu da sefalet, yoksulluk, açlık ve ölümle burun buruna yaşamak zorunda bırakıldı. Bu zulüm, kan ve gözyaşının sorumluları kimler? İnsanlık tarihinin son 200 yılını, Batı medeniyetinin dünyada egemen olduğu bir dönem olarak sayabiliriz. İslam, her zaman barış getirmiştir. İslam, her çeşit sömürge ve haksızlığa karşıdır. İslam, terörle asla bağdaştırılamaz. İslam, dünya barışı için bir tehdit değil, bilakis İslam bir teminattır.”
İslam dünyasından hareket liderleri, siyasi parti başkanları, ilim adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla İslam dünyasında meydana gelen değişim ve gelişmelerin tartışılacağı kongre, 25 Mayıs’ta sona erecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23