• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya barışı ırkçılık tehdidinde

Yeniakit Publisher
2014-07-15 07:58:00 - 2014-07-15 07:36:37
Dünya barışı ırkçılık tehdidinde

Lyon’da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin düzenlediği iftara katılan Adalet Bakanı Bozdağ, “Irkçılık dünya barış ve huzurunu tehdit etmektedir. Dünya yükselen ırkçılık karşısında ortak bir dil kullanmalıdır. İnsan esaslı yürüyen bir anlayışı harekete geçirmek lazım. Biz Türkiye olarak bu konularda ortak hareket edilecek her adıma hazırız” dedi.

LYON - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki akşam Fransa’nın Lyon kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) düzenlediği iftara katıldı. İftarda, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ile Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen, UETD Lyon Başkanı Ünal Özaydın ve çok sayıda davetli yer aldı.

İftar öncesi vatandaşlara hitap eden Bozdağ, Türk toplumunun gittiği her yerde büyük bir uyumla yaşama kültürünü hayata geçirdiğini kaydetti. Bozdağ, Türklerin uyum meselesini aştığını ve yaşadıkları toplumlarda artık eşit katılım alanında ilerlediklerini vurguladı.

Türkiye’nin yurtdışındaki yaşayan vatandaşlarına sahip çıkıtığını hatırlatan Bozdağ, “Dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarının her halini takip eden bir Türkiye var. Daha iyi olacak, bunda şüphemiz yok. Çok daha çalışarak bunu yapmamız lazım. Yeni Türkiye daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek ve daha büyük hizmetleri ortaya koyacaktır” diye konuştu.

“IRKÇILIK DÜNYA BARIŞINI TEHDİT EDİYOR”

Bozdağ, tüm dünyada son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarının temelinde ırkçılık olduğunu belirterek, “Irkçılık dünya barış ve huzurunu tehdit etmektedir. Dünya, yükselen ırkçılık karşısında ortak bir dil kullanmalıdır. İnsan esaslı yürüyen bir anlayışı harekete geçirmek lazım. Biz Türkiye olarak bu konularda ortak hareket edilecek her adıma hazırız” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin, sınırlarında yaşanan olaylara kayıtsız kalamayacağını da vurgulayan Bozdağ, “Biz Suriye’ye ve Irak’a bigane kalamazdık. ‘Burada olanlar bizi ilgilendirmez’ diyemezdik, demedik de” diye konuştu. İnsan hayatı üzerine kirli hesap yapmadıklarının altını çizen Bozdağ, toplumların barış içinde yaşaması üzerine hesaplarının olduğunu söyledi. Bozdağ, bütün dünyada kan ve gözyaşı varken hesap yapmanın anlamsız olduğunu belirterek, “Önce şu ölümleri durduralım” çağrısında bulundu.

“TÜRKİYE’NİN AB’YE TAM ÜYELİKTEN VAZGEÇMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Avrupa Birliği’ne tam üyeliğin Türkiye’ye çok şey katacağına inandıklarını ifade eden Bozdağ, AB’nin de Türkiye’nin tam üyeliğinden kazanacağı daha çok şey olduğunu düşündüklerini vurguladı.

Bozdağ, “Türkiye’nin AB’ye tam üyelikten vazgeçmesi mümkün değildir. Biz 60 senedir bekliyoruz. Türkiye 60 yılı aşkın bir süredir Avrupa’nın kapısını çalıyor. İpe un seren varsa o da sizsiniz, biz değiliz. Şu anda fasıllar açılsa Türkiye yükümlülüklerini çabuk bir şekilde yerine getirecektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Bozdağ, vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulundu. Bozdağ, “10 Ağustos’ta ikinci bayramı yapalım ve oylarımıza sahip çıkalım. Randevumuzu alalım. İnternetten yapamayanlar yardım alsın” değerlendirmesinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23