• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Dumansız hava sahası istiyoruz”

Yeniakit Publisher
2013-05-09 23:27:00 - 2013-05-09 22:30:12
"Dumansız hava sahası istiyoruz"

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyeleri, Kur’an-ı Kerim’in âyetleriyle alay eden ‘Duman’ isimli müzik grubunun Diyarbakır’da istemediklerini açıkladı. Duman’ın Diyarbakır’da vermek istediği konser öncesi açıklamalarda bulunan Kulüp Başk

HABER MERKEZİ
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyeleri, hidâyet kaynağımız olan Kur’an’ın âyetleriyle alay eden ‘Duman’ isimli müzik grubunun Diyarbakır’da yarın yapılacak olan konserini protesto etti.  Üniversitenin Eğitim Fakültesinin önünde bir araya gelen Bilge Gençlik Kulübü üyeleri, Duman grubunun, Diyarbakır’da düzenleyeceği konsere sert tepki göstererek, “Dumansız hava sahası istiyoruz”, “Şeytan’ı ateş olan yerden duman çıkar”, “Muhammedi sevda ile nefes alan Amed, dumanla boğulmaz” pankartları açıldı ve tekbirler atıldı.
KAYHAN: DUMANI İSTEMİYORUZ
Kulüp Başkanı İlyas Kayhan, kulüp olarak, 11 Mayıs Cumartesi günü (yarın) peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’da yapılması planlanan Duman grubunun ‘Rezil’ açık hava konserini kınamak için toplandıklarını söyledi. Duman Grubu’nun 2009’da çıkardıkları Duman-1 adlı albümünün Rezil isimli şarkısında İhlâs sûresinin âyetlerini ‘Lem yelid ve löp yutar’ şeklinde tahrif ederek Müslümanların hidâyet kaynağı olan Kur’an’ın âyetleriyle alay ettiğini belirten Kayhan, “Bu rezil grup yapmış olduğu bu alçakça ve utanmazca davranışla yetinmeyerek bu rezil parçayı konserlerinde de dile getirmekten geri durmamıştır. Fitne Dumanı olan bu grup kendilerine gelen tepkiler karşısında utanmayarak şu ifadeleri kullanıyorlar, ‘Şarkıda eleştirdiğimiz şey dinin suiistimal edilmesidir.’ Bilge Gençlik Kulübü’nün Gençleri olarak buradan bu rezil gruba seslenmek istiyoruz, İslâm dinini suiistimal edenleri eleştirecek başka yol, başka metot mu bulamadınız ki yüce Allah’ın âyetlerini kendiniz gibi rezil olan şarkılarınızda, utanmazca tahrif ederek seslendirmeye çalışıyorsunuz. Eğer İslâm dinini suiistimal eden birileri varsa bunların başını alçakça ve rezil bir şekilde siz çekiyorsunuz. Yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz bu tür hareketleri nefretle tel’in ve protesto ediyoruz” dedi.
“ÇİRKİN” ADLI OYUNA DA
TEPKİ GÖSTERİLDİ
Devlet Tiyatroları’nda gösterilen ‘Çirkin’ adlı tiyatro oyununa da tepki gösteren Diyarbakır Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü Başkanı İlyas Kayhan, söz konusu oyunda ensest ilişkilerin ve şehvet düşkünlüğünün ulu orta canlandırıldığını ileri sürerek, bu ahlâkî yozlaşmaya bir son verilmesi gerektiğini söyledi.
Basın açıklamasının ardından Kayhan, toplanan kalabalığa ayrı ayrı dağılmalarını isteyerek, provokasyona mahal vermemelerini istedi. Polis geniş güvenlik tedbiri alırken, grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23