• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Dubaili Zek’ abisiz kaldı

Yeniakit Publisher
2014-10-29 07:23:00 - 2014-10-28 22:33:55
‘Dubaili Zek’ abisiz kaldı

Yapılan seçimler ve atanan üyeler ile belirlenen yeni HSYK’da daire üyeleri belirlendi. Paralel yapının iktidarına son verildiğini belirten AK Partili Şamil Tayyar, “HSYK’da İbrahim Okur dönemi bitti. Zekeriyagiller abisiz kaldı.. Şimdi hesap zamanı” diye twit attı...

AKİT / ANKARA - HSYK’da paralel yapı iktidarı sona erdi. HSYK Başkanvekilliği ve 3. Daire Başkanlığı’na Metin Yandırmaz, 1. Daire Başkanlığı’na Halil Koç ve 2. Daire Başkanlığı’na Mehmet Yılmaz seçildi. HSYK’daki görev dağılımını Twitter hesabından değerlendiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “HSYK’da İbrahim Okur dönemi bitti. Paralel yapı çöktü. Zekeriyagiller (Zekeriya Öz) abisiz kaldı. Hesap zamanı başladı. Hayırlı olsun” dedi.

Yeni HSYK, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Bozdağ, yapılan seçimler sonucu demokratik meşruiyeti yüksek, çoğulcu bir kurul yapısı oluştuğunu belirterek, 4 yıl boyunca görev yapacak olan yeni üyelere başarılar diledi. Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu süre içinde hukukun üstünlüğüne, yargının tarafsız ve bağımsız biçimde görev yapmasına hizmet edeceğiz”.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine de cevap veren Bozdağ, “Tamamı yasal, meşru ve doğru atamalardır. Sayın Kılıçdaroğlu, buradaki demokratik meşruiyetin yüksekliğine ve çoğulculuğa baktığı zaman eleştirisinin haksız olduğunu kendisi de görecektir” dedi.

HSYK’DA DAİRELERE ÜYE DAĞILIMI YAPILDI

HSYK Genel Kurulu’nun ilk toplantısında üyelerin dairelere dağılımı, daire başkanları ve HSYK Başkanvekili seçimi yapıldı. Buna göre, 1. Daire Başkanlığı’na Halil Koç, üyeliklere Kenan İpek, Yakup Ata, Mehmet Durgun, Rasim Aytin, Ömür Topaç ve İsa Çelik seçildi. 2. Daire Başkanlığı’na Mehmet Yılmaz, üyeliklere Taci Bayhan, Hayriye Şirin Ünsel, Mustafa Kemal Özçelik, Muharrem Özkaya, Ramazan Kaya ve Mahmut Şen geçirildi. HSYK Başkanvekilliği’ne ve 3. Daire Başkanlığı’na Metin Yandırmaz getirilirken, üyeler Şaban Işık, Ömer Kerkez, Kerim Tosun, Aysel Demirel, Ahmet Berberoğlu ve Turgay Ateş oldu.

HANGİ DAİRE NE GÖREV YAPIYOR?

HSYK 1. Dairesi, hakim ve savcıların atama, nakil, kadro dağıtımı işlerine bakıyor. 2. Daire, hakim ve savcıların yükselme, 1. sınıfa ayrılma işleriyle suç, disiplin soruşturma ve kovuşturması hakkında karar verip bu nedenlerle geçici yetkiyle yer değiştirme ve görevden uzaklaştırma işlerini yürütüyor. Daire ayrıca, meslekte kalmaları uygun görülmeyen hakim ve savcılar hakkında karar veriyor. 3. Daire ise hakim ve savcı adaylarını mesleğe kabul etme, hakim ve savcıların görevlerini mevzuata uygun yapıp yapmadıklarını teftiş kuruluna denetletme, hakim ve savcılar hakkındaki ihbar ve şikayetleri inceleyip gereğini yapma, hakim ve savcılar hakkında soruşturma ve inceleme işlemleri için teklifte bulunma, göreve tekrar atanma, meslekten çekilme, görevin sona ermesi hakkında karar verme işlerine bakıyor.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23