• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dualarla andık

Yeniakit Publisher
2014-02-28 09:16:00 - 2014-02-28 09:00:33
Dualarla andık

Ömrü millete ve ümmete hizmetlerle geçen eski başbakanlardan Milli Görüş hareketinin lideri merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan, bütün yurtta, İslam âleminde ve mezarı başında dualarla anıldı.

MEHMET ÖZTÜRK / İSTANBUL - Kapatılan Refah Partisi’nin genel başkanı, eski Başbakan Necmeddin Erbakan, vefatının üçüncü yıldönümünde mezarı başında anıldı. Merhum Erbakan’ın İstanbul Merkezefendi Mezarlığı’nda bulunan mezarı başına gelen çok sayıda vatandaş, Erbakan için dua etti, Kur’an-ı Kerim okudu.

“ERBAKAN ÜMMET İÇİN ÇALIŞTI”

Anma törenine katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Erbakan, ömrü boyunca Türkiyemiz için, ümmet için, İslam âlemi için ve neticede tüm insanlık için çalıştı. Bu sebepledir ki ilk hedefte yaşanabilir bir Türkiye’yi inşa etmek, ihya etmek vardı. Bunun devamı olarak oraya buraya bağlı bir Türkiye değil bağımsız büyük bir Türkiye inşaa etmeyi düşünüyordu. O’nun için alnı ak başı dik durabilmesi için Türkiye için sürekli mücadele vermiştir. Üzerine üzerine tanklar yürütülürken o hedefinden hiç sapmadan D-8’leri kurmanın mücadelesini veriyordu. Şahsıyla yerli, fikirleriyle evrensel bir liderdi” dedi.

“İZZET İLE ZİLLET ARASINDAKİ FARKI ONUN SAYESİNDE ANLADIK”

SP Yüksek İstişare Kurulu üyesi Yasin Hatipoğlu ise, “Her hayat sahibi ölümü mutlaka tadacak ve sonrada Halkeden’e gidecektir. Önemli olan doğduğu günden vefatına kadar yaşadığı süreyi nasıl geçirdiği, hangi hizmetlerde dolu olduğu sualinin cevabı çok önemlidir. Muhterem hocamızla 40 yıl kendisiyle beraber olmanın izzetine eriştim. Onu tanıdığım için etrafımıza çevrilen zilletten kurtuldum.  İzzet ile zillet arasındaki farkı onun sayesinde anladık” diye konuştu.

VATANDAŞLARA İKRAMLARDA BULUNULDU

Anma törenine SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Selman Esmerer de katıldı. Erbakan’a mezarı başında dua eden vatandaşlar, Erbakan’ın ülkenin kalkınması için mücadele ettiğini, Erbakan’ın ölümünün ülke için büyük bir kayıp olduğunu ifade ettiler. Merkez Efendi Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Erbakan’ın mezarı başında bazı vatandaşlar tarafından da Kur’an-ı Kerim okunurken, törende partililerin, “Davan davamızdır”, “Binlerce Erbakan doğdu, işte buradayız” yazılı döviz taşıdıkları görüldü. Tören, okunan dualarla sona erdi.

CUNTACILARIN BASKISIYLA 4 PARTİSİ KAPATILDI

Türkiye’de dinsiz laisizmin en etkin olduğu yıllarda kurduğu partilerle mazlum Müslümanların Meclis kürsüsündeki sesi olan Erbakan’ın kurduğu partilerin tamamı hiçbir hukuksuzluğa ve şiddet eylemine bulaşmamasına rağmen yargı kararlarıyla zorbaca kapatıldı. 1970’te kurduğu Milli Nizam Partisi’nin kısa bir süre sonra kapatılmasının ardından Milli Selamet Partisi’ni kuran Erbakan’ın bu partisi de 12 Eylül darbesi ile kapatıldı. 12 Eylül darbesiyle tutuklanan Erbakan Hoca, siyasi yasağının kalkmasının ardından ise Refah Partisi’ni kurdu. Refah Partisi’nin 28 Şubat sürecinde irticaî eylemlerin odağında olduğu gerekçesiyle kapatılmasıyla beraber Fazilet Partisi’ni kurdurdu. Fazilet Partisi’nin dönemin Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş’ın açtığı dava sonucu kapatılması üzerine de aynı çizgide Saadet Partisi (SP) kuruldu. Erbakan vefat ettiği tarihte SP Genel Başkanlığı görevini sürdürüyordu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23