• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dronelardan sonra şimdi de sipariş getirip götürebilen robot üretildi!

Yeniakit Publisher
2015-11-03 01:57:00 - 2015-11-03 02:03:30

Son dönemde siparişler için kullanılmaya başlanan dronelardan sonra şimdi de sipariş getirip götürebilen robot üretildi.

Son dönemlerde sipariş getirip götürmek için de kullanılan drone haberlerini çoğu defa paylaştık. Amazon, Ali Baba gibi kuruluşlar VIP müşterilerine bu hizmeti sağlayacaklar. Ancak uçan bir cismin aksine tekerlekleri olan bir robot da bu görevi görecek.

Starship Technologies tarafından geliştirilen ve adı "Local Delivery Robot" olarak geçen bu sipariş robotu 6 tekerleği ile yarım saatlik mesafeler için sipariş getir götür işi yapabilecek. Önümüzdeki yıl Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta özellikle müstakil evlerin yoğunlukta olduğu banliyölerde kullanılacak olan bu robot trafiğe çıkmak yerine kaldırımdan bir insanın yürüdüğü hızda ilerlemesiyle dikkat çekmekte.

Dronelar için kullanılan özel müşteriler yerine banliyölerde yaşayan normal vatandaşların kullanımı için geliştirilen bu robotun üzerinde hem kendini belli eden far ve stop lambaları, aynı zamanda birçok sensör ve kamera ile de gittiği yolda karşısına çıkabilecek engellerden bertaraf olmuş oluyor.

İlk aşama olarak Londra'nın Greenwich bölgesinde test edilen robot oldukça işe yaramış. Boyutları çok büyük olmayan ve fazla ağırlığa sahip olmayan siparişleri gönderebilecek bu robotta drone gibi uzaktan kontrole gerek kalmıyor. Siz gerekli koordinatları belirttikten sonra giden sipariş robotu nasıl bir etki uyandıracak bilinmiyor. Ancak bu tarz bölgelerde fazlasıyla işe yarayabilir. Çünkü bu robotun en büyük artısı bir motorsiklete kıyasla çok daha az enerji tüketiyor ve haliyle çok daha hesaplı olacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23