• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Drone eğitmeni kuşlar!

Yeniakit Publisher
2016-04-24 08:15:00 -
Drone eğitmeni kuşlar!

Kuşların şiddetli rüzgarlarla nasıl başa çıktığı araştırılıyor.

Bildiğimiz üzere son dönemlerin en popüler icadı drone. Birbirinden farklı özelliklere sahip çok sayıda drone üretilmesi de bunun açık bir kaynağı. Blender drone, katil drone, çöpçü drone, su altı drone'u, arama kurtarma drone'u bunlardan sadece birkaçı…

Gördüğümüz türlü türlü insansız hava aracı var. Fakat bu çeşitlilik drone'ların mükemmel olduğu anlamına gelmiyor. Bir kuş kadar kusursuz değiller örneğin. Kuşlar; hem şehirde hem de ormanda şiddetli rüzgarlarda yolunu rahatlıkla bulabilirken, drone teknolojisi bunun yanına bile yaklaşamıyor. Eğer kuşların konuşma yeteneği olsaydı muhtemelen sırlarının ne olduğu sorulurdu. Fakat Stanford Üniversitesi araştırmacıları bu gizemi öğrenmek için farklı bir yöntem bulmuş.

Yukarıdaki videoda gördüğümüz üzere bir kuş rüzgar tüneline sokuluyor ve bu küçük cüssesine rağmen şiddetli rüzgarlarla nasıl başa çıkabildiği araştırılıyor. Böylece daha stabil hava araçlarının üretilmesi hedefleniyor.

Diğer taraftan Stanford Üniversitesi'ndeki rüzgar tüneli, dünyanın en kuvvetli rüzgar tünellerinden biri olarak biliniyor. Buna rağmen bu kuşun drone'lara oranla çok daha başarılı bir performans sergilediği görülüyor. Ayrıca rüzgar testi sadece bu kuşla sınırlı tutulmayacak. Projenin başındaki David Lentink, sonraki hedeflerinin bir kuş sürüsünü rüzgar tüneline sokarak, sonuçları izlemeyi hedeflediklerini açıkladı. Kuşların hareketleri kameralar tarafından kaydedilecek ve ağır çekimde iskelet ve kaslarının nasıl çalıştığı gözlemlenecek.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23