• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dr. Musa Akkari: Protestolarınızı artırın! Filistin Müslümanların desteğini bekliyor!

Yeniakit Publisher
2024-05-29 13:09:00 -
Dr. Musa Akkari: Protestolarınızı artırın! Filistin Müslümanların desteğini bekliyor!

Terör devleti İsrail’in, Uluslararası Adalet Divanı’nın “saldırıları derhal durdurun” çağrısına cevap olarak, Refah’taki bir çadırkentte 45 masumu yakarak vahşice katletmesi vicdanları ayağa kaldırdı. Yeni akit’e konuşan Filistin Diplomasi Merkezi Başkanı Dr. Musa Akkari, Müslüman halklara seslendi. Dr. Akkari, “Canlı yayında halkımıza karşı işlenen katliamlara ve soykırım savaşına karşı Müslüman kardeşlerimizden protestolarını artırmalarını bekliyoruz” dedi.

TAHA EMRE ÖZDEMİR  ANKARA

Mücahid Kassam Tugayları’nın meşru müdafaa hakkı kapsamında başlattığı Aksa Tufanı cihadına, soykırım niteliğinde saldırılarla karşılık veren siyonist İsrail, önceki akşam Gazze’de yerlerinden edilen sivillerin sığındıkları çadırkenti hedef aldı. Refah’taki katliamda çoğunluğu çocuk ve kadın 45 sivil şehit oldu.
Son yaşanan gelişmeleri Yeni akit’e değerlendiren Filistin Diplomasi Merkezi Başkanı Dr. Musa Akkari, saldırının “güvenli bölge” ilan edilen yerde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Dr. Akkari, “Refah şehrinin batısında, UNRWA yardım depolarının yakınında ve işgalci İsrail’in ‘güvenli bölge’ olarak ilan ettiği alanda yerlerinden edilen sivillerin çadır bölgesine yönelik gerçekleşen siyonist saldırı tek kelimeyle dehşet vericidir. Yaşanan saldırıdan sonra Filistinli sivillerin vücutlarının parçalandığı çok vahşi görüntüler ortaya çıktı” dedi.

“İsrail uluslararası kararları umursamıyor”

“Bu katliam, Uluslararası Adalet Divanı’nın Refah şehrindeki saldırıları durdurma kararına rağmen gerçekleşti” diyen Dr. Akkari, “İşgal ordusunun işlediği her suç, bu sapkın işgalci varlığın uluslararası toplumu ve BM kararlarını umursamadığını ve alınan kararların katliamları durdurmada etkili olmadığını göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında İslam ülkelerinin liderlerine ve Müslüman halklara seslenen Dr. Akkari, şunları söyledi: “İslam ülkelerinin, İsrail’in, Refah başta olmak üzere Gazze’nin tamamına yönelik saldırılarına son vermesi ve uluslararası kararların hemen uygulamaya alınması için taraflar üzerinde baskı oluşturacak siyasi ve diplomatik faaliyetlerini yoğunlaştırması gerekiyor. Öte yandan, canlı yayında halkımıza karşı işlenen katliamlara ve soykırım savaşına karşı Müslüman kardeşlerimizden de protestolarını artırmalarını bekliyoruz.”

Şehzade Demir: İslâm ülkeleri harekete geçmeli

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir de Ankara ABD Büyükelçiliği binası önünde düzenlenen eyleme katıldı. HÜDA PAR’lı Demir, burada akit’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Söz konusu Müslümanlar ve Mescid-i Aksa olduğu zaman dünya sessiz kalıyor. O zaman Müslümanlar kör ve sağır olmasın ve harekete geçsin. Bugün Uluslararası Adalet Divanı tarafından verilen karardan sonra her adımı atmak meşrudur. Ortada alınmış bir ‘soykırım’ kararı var. Dolayısıyla tüm İslam ülkeleri bu karardan hareketle Filistinli mazlumlar için adım atıp; İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli, ticaretlerini durdurmalı. UAD, Müslüman ülkelere askeri anlamda da harekete geçmenin önünü açmıştır çünkü Divan’ın kararına rağmen İsrail soykırımına dünyanın gözü önünde adeta herkese meydan okuyarak devam etmektedir.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

BEKİR KALINSAZLIOĞLU

Dr. Akkari' ye ilave : Yeryüzünün tamamen temizlenmesi için ne kadar siyonist yahudi köpek ve destekçisi varsa itlaf edin!!! derim...netanyahu biden sunak....

KARADAGLI

HANGI MUSLUMANLARIN YARDIMINI BEKLIYOR ??????????
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23