• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Dosyaları kaçırın’ talimatı Akkaş’tan

Yeniakit Publisher
2014-09-04 08:14:00 - 2014-09-03 22:07:03
‘Dosyaları kaçırın’ talimatı Akkaş’tan

Başarısızlıkla sonuçlanan 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası yaşanan, dosya kaçırtma ve veri imhası talimatının kirli operasyonları yürüten Savcı Muammer Akkaş tarafından verildiği ortaya çıktı.

Darbe amaçlı 17-25 Aralık kirli operasyonları sonrası Akit’in gündeme getirdiği İstanbul Emniyetindeki dosya kaçırma ve veri silme operasyonunun perde arkası aralandı. Kirli komployu soruşturan savcılar dosya kaçırma talimatını Çağlayan Adliyesi önünde korsan bildiri yayınlayan savcı Muammer Akkaş’ın verdiğini tespit etti. Emniyetteki veri temizliğinde silinen dosyanın ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik fiziki takip kayıtları olduğu anlaşıldı.

POLİSLER AKKAŞ’I ADRES GÖSTERDİ

17 -25 Aralık kirli operasyonlarının amacına ulaşamaması üzerine İstanbul Emniyeti ve Çağlayan Adliyesindeki paralelcilerde panik havası hakim olmuş, yapılan kanunsuz işlemlerin deşifre olmasının önüne geçmek için dosya kaçırma ve veri imhası başlamıştı. İlk olarak gazetemizin gündeme getirdiği veri imhası ve dosya operasyonuyla ilgili yapılan araştırmada önemli bilgilere ulaşıldı. Cumhuriyet Savcıları İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğdu’nun hazırladığı ‘takipsizlik’ kararına göre, Mali Şube Müdürlüğünden çıkartılan dosyalarla ilgili ifadesi alınan polisler soruşturma savcısı Muammer Akkaş’ı adres gösterdi. İstanbul Emniyetinde bulunması gereken dosyaların Akkaş’ın ‘şifahi’ emriyle adliyeye götürüldüğü belirtildi.

AKKAŞ EMRETTİ DOSYA KAÇIRILDI

Takipsizlik kararında “Soruşturma dosya yazışmalarının birden fazla suret olması nedeniyle Emniyet Müdürlüğü’nde de soruşturma evraklarından birer suretin bulunması gerektiği ayrıca, Cumhuriyet Savcısının yazılı talimatlarıyla TMK Hakimliklerinden alınan dinlemeye ve fiziki takibe ilişkin kararların klasör olarak bulunması gerektiği halde kurumda hiçbir evrakın bulunmadığının bildirildiği, soruşturmayı yürüten ve 17 Aralık tarihinden sonra görev yerleri değiştirilen emniyet görevlilerinin tanık olarak alınan ifadelerinde, aslında müdürlüklerinde soruşturma evraklarından birer suret kalması gerekirken soruşturmayı yürüten Muammer Akkaş’ın şifahi talimatıyla bütün evrakları adliyeye getirdiklerini bildirdikleri ancak niçin yasal olmayan bir şekilde talimat verildiğinin anlaşılamadığı.” ifadeleri kullanılıyor. 

SİLİNENLERİN BİR KISMI KURTARILDI

Soruşturma görünümlü darbe planının başarısız olması üzerine emniyet bilgisayarlarından silinen ancak bilişim uzmanları tarafından geri kurtarılan belgelerle ilgili “Dosya ile birlikte teslim edilen ses kayıtları ve hard disklerin inceletilmek suretiyle daha önceki görevlilerin silmeye çalıştığı verilerinde kurtarılarak ‘kurtarılanlar’ isimli klasöre kaydedildi” denilirken,  kurtarılan veriler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları ve Erdoğan’ın Haliç Kongre Merkezinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yaptığı görüşmeye ilişkin görüntü kayıtlarının bulunduğu ifade edildi. Şüphelilerin Haliç Kongre Merkezinde 14.04.2012 tarihli Başbakan ve MİT Müsteşarının yapmış olduğu toplantıyı tespit edebilmek için dosya şüphelilerinden Yasin El Kadı’yı takip ediyor izlenimi verdiği vurgulanıyor.

PARALELCİ 12 POLİS İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

HABER MERKEZİ - Paralel yapıya yönelik İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 17 polis gözaltına alınmıştı. 17 kişiden birisi olan  İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı  Mahir Çakallı önceki gün  savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Aralarında Yakup Saygılı’nın da bulunduğu diğer 16 kişinin savcılık  sorguları da sona erdi. Soruşturmayı yürüten İsmail Uçar, aralarında Saygılı’nın da  bulunduğu 12 şüpheliyi tutuklanması talebiyle mahkeme sevk etti. Savcılık bir polisi de adli kontrol hükümlerinin uygulanması istemiyle  mahkemeye sevk etti. Savcılık diğer 3 şüphelinin ise serbest bırakılmasına karar  verdi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23