• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dostlarımız SEVİNDİ

Yeniakit Publisher
2014-09-21 09:25:00 - 2014-09-21 10:09:52
Dostlarımız SEVİNDİ

49 konsolosluk personelinin başarılı bir operasyonla sağ-salim yurda getirilmesi, AK Parti’nin kurmaylarını ve tabanını da mutlu etti. Bursa’daki programını yarıda keserek Ankara’ya dönen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu güzel haber 76 milyon insanımızı ve dostlarımızı sevindirdi” dedi.

Arınç, “Çok şükür, Milli İstihbarat Teşkilatımızın, yereldeki bütün imkanları da kullanarak, burunları bile kanamadan konsolosluk görevlilerimizi Türkiye’ye getirmiş olmasına eminim 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi. Hükümetimiz güçlü, milletimiz birlik ve bütünlük içinde. İnşallah son yaşanan endişe verici olayların hepsinin ortadan kalktığı bir süreç içerisinde Türkiye’nin dış politikalarının ne kadar isabetli, ne kadar insancıl ve ne kadar vicdanlara yönelik bir politika olduğunu sadece biz değil, bölgemiz değil, bütün dünya görmüş olacak. Kadınıyla çocuğuyla erkeğiyle görevlisi ve siviliyle kurtulmuş olan o yurttaşlarımızı canı yürekten tebrik ediyorum, bağrıma basıyorum. Başta Başbakanımız olmak üzere Hükümetimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İNŞALLAH BİR DAHA YAŞANMAZ

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da, “Başta rehinelerimizin aileleri olmak üzere Türkiye’deki bütün ilgili taraflar, halkımız büyük bir teşekkürü hak ediyor. Ama en çok teşekkürü hak eden de yaklaşık 3 aylık sürede çok zor şartlarda orada tutulan kardeşlerimizdir. İnşallah milletimiz bir daha böyle vahim bir olayla karşılaşmaz, böylesine zor bir sınavla karşı karşıya kalmaz diye temenni ediyorum. İnşallah hep birlikte Türkiye bu sıkıntıları bir daha yaşamayacak. Güçlü büyük bir Türkiye olma yolundaki kararlı yürüyüşünü sürdürecektir” açıklaması yaptı.

Denizli’de konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, “Sonuca hamdolsun, Allah’a şükürler olsun. Türkiye için bence tarihi bir zaferdir. Şekli konusunda veya nasıl olduğu konusunda 101 günden beri orada rehine olmaları ve orada kalmalarını eğer bir kenara koyacak olursak, 101 gün oyunca oradaki vatandaşların nabız atışlarını dahi kontrol eden bir ülke olduk. Muhteşem bir şekilde sonuç alan bir ülkenin başarısıdır” dedi.

CİDDİ İRADE, CİDDİ DURUŞ

Bolu’da temaslarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, “Uzun, yorucu, yıpratıcı, adeta sinir harbiyle geçen uzun bir sürenin sonucunda kazasız, belasız, çok şükür can kaybı olmadan rehineler ailelerine kavuştu. Türkiye kimsenin gazına, ‘Haydi aslanım’ demesine kanmayacak kadar sabırlı ve ne yaptığını bilen bir devlettir. Nihai olarak bir tek burun kanamadan rehine meselesinin çözümü noktasında ciddi irade ve duruş gösterdik” diyerek, operasyonda katkısı olanları kutladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23