• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Dost gibi müzakere etmediğimiz mesele yoktur'

Yeniakit Publisher
2014-04-04 17:08:00 - 2014-04-04 17:17:30
'Dost gibi müzakere etmediğimiz mesele yoktur'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim zaferinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştirdi. Erdoğan, Bakü'de İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bizim aramızda tabi ki siyasi, askeri, kültürel ekonomik ve ticari birliktelik, bizim kardeşliğimizin nereye vardığını gösteriyor. Önümüzde çok ciddi yatırımları birlikte atacağız. Özellikle doğal gaz konusunda atacağımız adımlar, bu konuyla ilgili olarak, daha önce Petkim'de başlayan süreç bu adımların ne kadar önem arz ettiğini gösteriyor.

Bakanlarımız kendi aralarında gerek enerji, gerek savunma sanayiine yönelik konuştular. Dikkat ederseniz Azerbaycan-Türkiye arasındaki üst düzey ziyaretler çok daha gelişmeye başladı.
 

Bugün Karabağ meselesini görüşme fırsatımız oldu. Bizler bugüne kadar nasıl bir kararlı tutum içerisindeysek bundan sonra da bu tutumdan taviz vermeyeceğiz. Özellikle ekranları başında bizi izleyenlerin bilmesini istiyorum. Bize yapılan ev sahipliğine, özellikle basın mensuplarına da kalbi şükranlarımı sunuyorum.
 
Bizim her seçim sonrası ilk ziyaret ettiğimiz ülke Azerbaycan'dır. İkili münasebetlerimizi görüşmek durumundayız. Tabi ki ülkelerimizde herhangi bir sıkıntı varsa, bunu görüşebiliriz.



Paralel yapıyla ilgili konuların gündeme gelip gelmediği sorusuna Erdoğan, "İkili münasebetlerimizi görüşmek durumundayız. Tabii ki ülkelerimizde herhangi bir sıkıntı varsa ve bu sıkıntı ülkelerimizi gerçekten rahatsız ediyorsa bunu da ayrıca aramızda değerlendiririz. Bizim tek bağlantımız milletle. Milletle olan bağlantımız çok iyi olduğu için zaten yüzde 46 oy aldık. Adeta güven oylamasıydı. Halkımızın içerisinde herhangi bir ayrıma fırsat vermeyiz. Şu anda Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinden belediye başkanlığı çıkaran tek parti biziz." diye cevap verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Azerbaycan'daki "paralel yapı" konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin, "Müttefiğiz, dostuz, kardeşiz. Bizim aramızda olan sohbetler geniş alanı kapsar. Dost gibi müzakere etmediğimiz mesele yoktur. Bizim ilişkilerimize zerre kadar zarar verecek herhangi bir adıma imkan vermeyeceğiz" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23