• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dönüşüme tam destek

Yeniakit Publisher
2014-11-07 08:40:00 - 2014-11-07 08:22:50
Dönüşüme tam destek

Başta TOBB ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) olmak üzere Türk iş dünyası, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Yapısal Dönüşüm Programı’nın arkasında olduklarını bildirdiler. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, programı olumlu bulduklarını, TİM Başkanı Büyükekşi de ihracata dayalı büyüme modelini desteklediklerini kaydetti

Türk iş dünyası, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Yapısal Dönüşüm Programı’nı desteklediklerini ve arkasında olduklarını söylediler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün açıklanan reform planlarını Türk özel sektörü olarak son derece olumlu bulduklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programlarının 1. grup eylem planlarını değerlendirdi.  

REKABETİ ARTIRACAK

Hisarcıklıoğlu, “Küresel ekonominin ve coğrafyamızın oldukça kritik bir süreçten geçtiği bu dönemde; Türk iş dünyasının uzun zamandır beklediği reform ateşini, yeniden canlandıran Sayın Başbakanımıza ve ilgili tüm bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Orta Vadeli Plan’da yazılanların planda kalmayacak biçimde somut eylem planlarına doğru ilerleyişini görmekten oldukça mutluyuz. Açıklanan 9 dönüşüm programı ve şeffaf bir takvime bağlanan tüm eylemler, Türkiye’nin ve Türk girişimcilerinin küresel rekabette elini güçlendirecek” dedi. Hisarcıklıoğlu, eylem planlarının başarıya ulaşması, reformların başarıyla tamamlanması için TOBB camiası olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de,  ihracata dayalı büyüme modelinin sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti.

REFORM DİNAMİĞİ OLUŞTURACAK

Büyükekşi, “Türkiye’nin yeni bir hikaye yaratmasına yönelik önemli sürecin ilk adımı olan bu programı destekliyoruz ve ihracata dayalı büyüme modelinin sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı. Yeni dönüşüm programının önceki programların üzerine yeni bir reform dinamiği oluşturacağına yönelik ümidini dile getiren Büyükekşi, Türkiye’nin 2002-2008 arasında yakaladığı yüksek büyüme temposunun arkasında, yapısal reformlar ve idari dönüşümlerin olduğunu vurguladı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da, Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planlarına ilişkin, “Biz sürekli istişare ve çözüm önerilerimizin dikkate alınacağı inancıyla açıklananların altını tamamlayacak yöntem ve çalışmaların da yaratacağı olumlu ivmeyle Türkiye’nin arzu ettiğimiz sanayi vizyonuna kavuşacağına inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı. Erdal Bahçıvan,  sundukları sürekli istişare ve çözüm önerilerinin dikkate alınacağı inancıyla yapısal dönüşüm programının altını tamamlayacak yöntem ve çalışmaların olumlu ivmeyle yüksek teknoloji ve inovasyona dayalı bir katma değer üreten bir sanayi vizyonunu yakalayacağına inandığını kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23