• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dondurucu pizzası: Pişmiş pizza buzlukta nasıl saklanır, nasıl ısıtılır? Buzlukta mini pizza tarifi

Yeniakit Publisher
2022-09-24 00:09:00 - 2022-09-24 01:02:34
Dondurucu pizzası: Pişmiş pizza buzlukta nasıl saklanır, nasıl ısıtılır? Buzlukta mini pizza tarifi

Kahvaltılık tarifler: Canınız pizza yemek istediğinde, aniden karnınız acıktığında ya da yemek hazırlamaya uzun uzun vakit ayıramadığınız durumlarda evde birkaç dakikada pizza yapabilirsiniz. Dondurucu için pizza nasıl yapılır? Pişmiş pizza buzlukta saklanır mı? Pişmiş pizza nasıl saklanır? Gözünüz korkmasın Evde pizza yapımı bu tarifle çok kolay. Pizza saklama koşulları ve Pizza tarifi en kolay haliyle haberimizde..

Dondurucu Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
1 su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 yemek kaşığı silme şeker
1 çay kasığı zerdecal
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
Aldığı kadar un

Sosu için;

1 yemek kasığı salça
Karabiber
Kekik
Yarım çay bardağı su
2 yemek kasığı sıvı yağ

Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar 400 gr
Sucuk
Mısır
Zeytin

Dondurucu Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına su ,süt ,maya, şekeri alıp karıştıralım, 5 dk dinlendirelim. Daha sonra baharatları atalım azar azar ununu ve tuzunu ekleyip yoğuralım, yumuşak ele yapışan bir hamur olacak fakat çok cıvık kalmasın. Yoğurma işlemi bitince 1 saat kadar hamuru mayalandıralım. Mayalanan hamuru orta büyüklükte bezelere bölelim benim hamurumdan 5 beze çıkmıştı ikisini pişirdim. Bezeleri istediğimiz kalınlıkta ve şekilde açalım çok büyük olmasın. Bir pasta tabağına strec filmi uzunlamasına serelim, açtığımız hamuru strecin üzerine yerleştirelim çatalla delikler açalım ,daha sonra karıştırdığımız sosu sürelim az biraz kasar serpip salam, sucuk vb malzemeleri dizelim, istediğiniz her malzemeyi kullanabilirsiniz. Malzemeleri dizdikten sonra üzerine tekrar kaşar serpelim bolca. Daha sonra strecin diğer ucunu da açıp hamurun üzerini kaplayalım kenarda kalan streci de içe doğru katlayalım. Eğer strec hamurun kenarını kapatmazsa bir parça daha keserek yanlamasına saralım. Daha sonra pizzayı tabağı ile dondurucuya koyalım yaklaşık 1 saat kadar dinlendirip tabağı alabilirsiniz pizza donduğu için isteğiniz şekilde buzluğa yerleştirebilirsiniz. Kullanacağınız zaman ise buzluktan pizzayı çıkarıp çözmesini beklemeden strecten çıkaralım 220 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Acil durumlarda hemen çıkarıp kullanilabileceğiniz pizzaniz dondurucuda hazır oluyor. Yaklaşık 20 dk da pişiyor.

Hem lezzetli hem de doyurucu olmasından dolayı birçok evde tüketilen önemli bir besin kaynağıdır. Evde yaptığınız zaman Oldukça rahat bir şekilde muhafaza edebileceğiniz bir yiyecek türü olan pizzalar buzdolabı içinde ortalama 34 gün bozulmadan durabilirler.

Pişirilmiş olan pizzalar 34 gün çiğ pizzalarda daha uzun süre muhafaza edilebilir.

İlginizi çekebilir → Sassy suyu nedir? Sassy suyu faydaları neler? Sassy Suyu (Göbek eritmek için) tarifi için malzemeler → TIKLAYINIZ

Dondurucuda Pizza nasıl saklanır?

Öncelikle Pizza saklamak basit bir uygulama gerektirir fakat bazı önemli detayları vardır.

Pizza Pişmiş olarak dondurucuya yerleştirilemez. Bu şekilde yerleştiriyorsunuz yapısı bozulacaktır ve üzerindeki malzemelerden dolayı hızlıca bakteri üretmeye başlayacaktır. Pizzayı çiğ şekilde doğrudan dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Çiğ biçimde yerleştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli husus üzerindeki malzemelerin son kullanma tarihleridir. Malzemelerin son kullanma tarihi ile ilgili bir problem yaşamadığını sürece Pizzalarınızı yaklaşık bir yıl kadar buzdolabında dondurucu bölümü içinde muhafaza edebilirsiniz. Pizzaların uzun muhafaza ederken dondurucunun ısı derecesi eksi artı ile eksi 20 arasında olmalıdır. Daha düşük sıcaklıklarda Pizza muhafazası mümkün olmaz ve yapısı bozulur. Pizzalarınızı buzdolabı içerisinde saklarken mutlaka üst üste gelmemesine Özen gösterin. Birbirine temas ettiği zaman yapıları bozulacaktır bu nedenlerden ötürü saklama kapları daha uygun olur. Eczacılardan temin edebileceğiniz karton kutular uzun dönem saklamak için oldukça avantajlıdır. Pizzalarınızı dondurucuya koyarken tüm pizzaları aynı paketin içerisinde koymanızı tavsiye edilmez. Çünkü hepsi bir anda dışarı çıktığı zaman tekrardan dondurucuya yerleştirilmez. Dışarı çıkardığınız pizzalar Oda sıcaklığına gelene kadar beklenir ve ardından tavada pişirilebilir. Oda sıcaklığına gelene kadar beklemek istemiyorsanız mikrodalga fırınlarda doğrudan pişirilebilir. Mikrodalgada pişirdiğiniz pizzaları dondurucuya tekrar koymayınız.

Çözülmeye başlayan pizzalar hızlı şekilde bakteri üretir. Üzerindeki malzemelerden hem de hamurun içerisindeki mayadan dolayı oluşacak bu bakterileri engellemek için dondurucudan çıktıktan sonra pişirilen pizzalar tekrardan doldurulmalıdır. Doğru koşulları altında saklama işlemini başarabilirseniz yaklaşık bir yıl süreyle saklama şansınız bulunmaktadır.

Buzluk Pizzası(Pişman Olmayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 paket kuru maya
1. 5 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

Sosu için:

1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı ketçap
Biraz sıvı yağ göz kararı
Üzeri için:

Sucuk
Biber
Kaşar
Zeytin
Domates
Mantar
Kaşar
Sosis
Ne arzu ederseniz.
Folyo

Buzluk Pizzası(Pişman Olmayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kaseye maya ve şeker koyalım. Bu arada da süt ve suyu parmak değdiğinde yakmayacak kadar ılık kıvamda ısıtalım. Maya ve şekerin üzerine dökelim.
5 dk köpük köpük olana kadar bekleyelim. Sonra içine tuz, yağ ekleyip kulak memesi yada oyun hamuru kıvamında hamur yoğuralım. Tahmini 4 su bardağı un kullanmıştır.
Sonra üzerini kapatıp ben soğuk fırının içine koydum yarım saat sonra 2 katı oldu.
Mayalanan hamuru 7 bezeye ayırıp oklava ile açıp kenarlarını içine doğru kıvırıp bastıralım.
Sosu hazırlayalım yumurta sarısı, ketçap ,sıvı yağ ,salçayı fırça ile ortasına sürüp arzu ettiğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Bu tarifte sucuk, mısır, kaşar, biber, zeytin, domates koyuldu. Her pizzanın altına ve üstüne folyo serip üst üste dizin.
Endişelenmeyin hiç birşey olmuyor. Buzluğa kaldırın. Canınız ne zaman isterse o zaman çıkarıp 180 derecede pişirin .

İlginizi çekebilir → Muz kabuğunun 7 önemli faydası, kullanımı: Muz kabuğu kaynatıp içmenin faydaları → TIKLAYINIZ

Pişmiş pizza nasıl Isıtılır? Dondurulmuş pizza nasıl pişirilir?

Tavayı orta ateşte ısıtın. 2- Pizza dilimlerini ekleyin ve kapaksız birkaç dakika pişirin.
Isıtırken bu adımları izlemeyi deneyin: Pizzayı bir tabağa yerleştirin. Mikrodalga fırınınızı yüzde 35 veya yüzde 40 güce ayarlayın. Pizzayı 45 saniye ısıtın. Kontrol edin ve gerekirse tekrarlayın.

Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

1. adım: Salça ve domates püresini bir kaba alın. Sarımsakları ezip ilave edin.
2. adım: Kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın. Eğer ketçabın tatlımsı tadını seviyorsanız 1 çay kaşığı şeker ilave edin.
3. adım: Dolapta 2 gün bekleyebilir.
Not: Bu sosu makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz.

Pişmiş pizza kaç günde bozulur?

Pizza en fazla buzdolabında dört gün ve dondurucuda altı aya kadar.

İlginizi çekebilir → Sarımsak ile nasıl zayıflanır? Ender Saraç'tan kilo verdirici sarımsak çayı tarifi ve sarımsak çayı faydaları → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23